Homoši preč z Bratislavy? Mesto zaplavili škandalózne transparenty. Kto je za nimi?

13.7.2018
0
Transparent nad Karloveskou

Zdroj: ludskeprava.sk

Páčil sa vám článok?

Toto je naozaj nechutné. Iba deň pred konaním pochodu LGBTI komunity Dúhový PRIDE sa v meste objavili veľké hanlivé transparenty. A aby toho nebolo málo, ich autor pod svoje dielo podpísal starostu Vajnôr Jána Mrvu.

"Homoši preč z Bratislavy. Ján Mrva, prvý katolícky primátor," svieti doslova na transparentoch, ktoré niekto zavesil napríklad na nadjazdy ponad Karloveskú  (úvodná fotografia) a Ružinovskú ulicu. Ďalšie sa objavili na lávke pri Auparku i na nadjazde na Rybničnej. Transparenty tam tak visia iba deň pred asi najväčšou akciou LGBTI komunity na Slovensku - pochodom Dúhový PRIDE. Je pritom známe, že starosta Vajnôr Ján Mrva sa netají svojou kresťanským svetonázorom a momentálne kandiduje za primátora hlavného mesta. 

"Som pohoršený takýmito nelegálnymi sloganmi, ktoré robí moja konkurencia, aby mi ublížila. Nie sú to moje slogany a požiadal som mestské časti o ich zlikvidovanie a zistenie, kto ich tam umiestnil. Nejde o moju reklamu, ale antireklamu proti mne.Som bojovník nielen proti hazardu, ale aj proti vizuálnemu smogu," reagoval na tieto transparenty na sociálnej sieti pohoršený Mrva.

"Od obsahu sloganov sa dištancujem. Rešpektujem každého človeka a chcem byť primátorom všetkých Bratislavčanov," dodal pre bratislavskenoviny.sk Mrva.

Transparent nad Ružinovskou:

Zdroj: David Staruch

​ďalší už poškodený transparent:

Zdroj: FB Jána Mrvu

​​​(ms, ars)

Páčil sa vám článok?