FOTO a VIDEO: Pozrite sa ako napredujú práce pri výstavbe karloveskej lodenice

12.7.2018
Nová lodenica v Karlovej Vsi (vizualizácia)

Zdroj: MÚ Karlova Ves

Páčil sa vám článok?

Nová karloveská lodenica nadobúda reálnu podobu. Na jej výstavbe sa intenzívne pokračuje aj počas prázdnin. Minulý týždeň položili základnú betónovú dosku a v týchto dňoch prebiehajú prípravné práce na betónovanie bočných stien. Mestská časť zverejnila aktuálne zábery priamo zo staveniska.

Obyvatelia Karlovej Vsi sa tešia, že sa mestská časť pustila do rekonštrukcie starej lodenice a pevne dúfajú, že po dokončení bude slúžiť vodákom. „Staré priestory sú síce skromné, ale stále dávajú strechu nad hlavou ľuďom, ktorí majú vodu v žilách. Bolo by dosť zlé, keby novopostavená lodenica nejakým zázrakom už neslúžila pre týchto ľudí, ale pre nejaké úplne iné skupiny.  Veď čas ukáže,“ napísal do diskusie pod video z výstavby novej lodenice pán Tomáš Súkenník. „Celé detstvo som tu prežil a na starosť sa opäť vraciam do tejto časti. Nikdy sem nepustite silné finančné skupiny, lebo to, čo je tu naozaj krásne, je prirodzenosť tohto prostredia a klasickí vodáci, ktorí tu denno-denne žijú,“ skonštatoval Viktor Cicko, ktorý zverejnil okrem svojho príspevku aj romantickú fotografiu zo života v karloveskej lodenici.

Zdroj: FB Viktor Cicko

V podobnom duchu sa vyjadril aj Jiří Bartoš: „V zátoke som sa kúpal od najútlejšieho detstva. Dnes mám 58 rokov a neviem si predstaviť, že by zátoka pred sokolovňou patrila niekomu inému než vodákom. Je hrôzostrašný pohľad na opachy postavené hneď v susedstve. Ten kto v Karlovke nevyrástol, tak možno ani nevie, o čom je reč.“ Administrátor facebookovej stránky Karlovej Vsi všetkých diskutujúcich občanov ubezpečil, že nová lodenica, ktorú mestská časť stavia, bude slúžiť predovšetkým športovcom – vodákom a nie pre záujmy súkromných investorov. Termín dokončenia stavby, na ktorú mesto mestskej časti Karlova Ves poskytlo dotáciu 335.000 eur, je naplánovaný na august 2019. Zhotoviteľom je firma Ligneus z Krásna nad Kysucou.

Pozrite si video zo stavby lodenice: 

(ars, video: FB Karlova Ves, foto: abn)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie