Ľubomír Višňovský môže konečne začať stavať arénu v Rači

Projekt lbg arény sa pohol dopredu, ale termín dokončenia je nejasný - LBG-arena-1--1
Páčil sa vám článok?

Investorovi LBG aréna, ktorý chce v bratislavskej Rači vybudovať nový športový areál, vydali stavebné povolenie. Informoval o tom račiansky starosta Peter Pilinský na sociálnej sieti s tým, že stavebné povolenie podpísal. Spoluautorom a investorom projektu je aj bývalý slovenský hokejový reprezentant Ľubomír Višňovský.

„Tím LBG aréna po štyroch rokoch náročného procesu splnil všetky podmienky na vydanie stavebného povolenia. Verím, že športový komplex, ktorému týmto dáva Rača zelenú, zlepší život v našej obci,“ hovorí P. Pilinský. Projekt je podľa neho schválený tak, aby ostala zachovaná funkčnosť BMX dráhy.

„Azda nie som priveľký optimista, ak dúfam, že ak niekto chcel autorom tohto - na bratislavské pomery - unikátneho zámeru komplikovať život, tak už dosiahol svoje,“ podotýka starosta s tým, že sa proces s obštrukciami natiahol o roky. Investorovi vyjadril podporu, aby mohlo byť stavebné povolenie čo najskôr správoplatnené. Spoločnosť LBG aréna v roku 2015 informovala, že plánuje v Rači výstavbu športového areálu s hokejovou halou, plavárňou či fitnes za približne deväť miliónov eur. Dotknuté územie je ohraničené ulicami Černockého, Kadnárova, Hečkova a Žitná. Areál plánovala spoločnosť začať stavať v roku 2016. Spustenie prevádzky predpokladala v júni 2018. Všetky termíny sa tak zbytočne minimálne o dva roky posunuli...

(ars, foto: abn)

Páčil sa vám článok?