Kolibčania sa búria – medzi rodinnými domami im chcú postaviť štvorpodlažnú bytovku!

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

Obyvatelia Koliby budú dnes protestovať proti čiernej stavbe bytovky na Bellovej ulici č. 48. Na mieste bývalého rodinného domu má vyrásť 4-podlažný dom s 11 bytovými jednotkami. Stavebnému povoleniu vydanému starostom Nového Mesta Rudolfom Kusým uplynula platnosť v roku 2013, takže realizovaná stavba je podľa OZ Za lepšiu Kolibu nelegálna.

Protest sa má konať už dnes, teda v pondelok 2. júla 2018 o 17:30 hod v parčíku pred Štátnym inštitútom odborného vzdelávania, teda budove, kde kedysi sídlil Zväzarm, bola školská družina či  knižnica na Bellovej 54/A, teda v tesnom susedstve predmetnej stavby. „Vážení susedia, iste ste si v posledných týždňoch na Bellovej ulici všimli čulý stavebný ruch. Dôvodom je začiatok výstavby 4-podlažného bytového domu s 11-bytovými jednotkami na mieste bývalého rodinného domu na Bellovej 48. Stavebné povolenie k tejto bytovke platilo do 22.decembra 2013. Do vypršania tejto lehoty došlo len k zbúraniu starého rodinného domu a garáží, avšak nezačalo sa s novou výstavbou. Tá sa začala až teraz, po takmer 5 rokoch. Podľa právnej analýzy, ktorú pre OZ Za lepšiu Kolibu vypracovalo renomované právnické združenie VIA IURIS, sa však nezačatím novej výstavby stalo stavebné povolenie koncom roka 2013 neplatným. Znamená to, že momentálne nám tu na Bellovej ulici medzi rodinnými domami vyrastá čierna stavba obrovskej bytovky,“ uvádza sa vo výzve, pod ktorou je podpísaný predseda OZ Za lepšiu Kolibu a miestny poslanec Martin Vlačiky.  

Zdroj: koláž abn

Spomínané občianske združenie podalo podnet na stavebný úrad MČ Bratislava-Nové Mesto i na Slovenskú stavebnú inšpekciu so žiadosťou o zastavenie tejto čiernej stavby. „Často to však býva tak, že zodpovední zvyknú konať až pod tlakom verejnosti. A preto zvolávame tento protest, aby sme na ňom jasne dali najavo svoj nesúhlasný občiansky postoj,“ vysvetľuje Vlačiky. Pozvaný naň bol aj novomestský starosta Rudolf Kusý, ktorý v roku 2011 tejto stavbe podpísal stavebné povolenie.

(ars, foto: Google Maps, abn)

Páčil sa vám článok?