VIDEO: Takto maľovali fasádu hotela Kyjev v rámci podujatia Street Art Gallery

28.6.2018

Zdroj: Lordship

Páčil sa vám článok?

Na fasáde bývalého hotela Kyjev tento týždeň vzniklo jedno z najväčších umeleckých diel na území Bratislavy, ktoré by chceli oficiálne odprezentovať počas nadchádzajúceho víkendu v rámci akcie Street Art Gallery.

Toto podujatie sa v Bratislave koná už tretí rok po sebe a tento raz dostal  medzinárodný tím umelcov za úlohu vyzdobiť stenu budovy bývalého hotela Kyjev na Kamennom námestí. Z fasády roky zavretého hotela sa tento týždeň stalo obrovské umelecké dielo, ktoré je nielen najväčšie v Bratislave, ale možno aj jedno z najväčších v Európe. „Sme veľmi radi, že môžeme byť opäť partnermi Bratislava Street Art Festivalu a aj takýmto spôsobom podporiť kultúru v hlavnom meste. Dielo talentovaného slovenského umelca ukazuje obyvateľom a aj návštevníkom Bratislavy, že aj street art môže mať kultúrnu, slušnú a najmä umeleckú hodnotu. Aj v plánoch na rekonštrukciu hotela počítame s priestorom na kultúru, konkrétne s novým námestím, ktoré by slúžilo na rôzne koncerty či iné umelecké eventy,” povedal mediálny zástupca spoločnosti Lordship Peter Borko.

Tvorbu umeleckého diela zabezpečovalo vyše 15 výškových pracovníkov od 25. júna a dielo dokončia pred zrakmi verejnosti počas posledného júnového víkendu. Pozrite sa ako ich práca vyzerala:

Pri vymýšľaní obrazca sa umelci snažili o zachovanie rešpektu k autorovi budovy – architektovi Ivanovi Matušíkovi. A na budove napokon vynikne takzvaný dokonalý kruh. Ten bol aj významným prvkom v tvorbe pána Matušíka, ktorý sa ním inšpiroval a využil ho aj na viacerých miestach v interiéri bývalého hotela.

(ars, foto: Lordship, video: YouTube)

Páčil sa vám článok?