Falošní SBS-kári dobili muža a vzali mu mobil - teraz im za lúpež hrozí 7 až 12 rokov!

28.6.2018

Zdroj: minv.sk

Páčil sa vám článok?

Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II objasnili zločin lúpeže, pri ktorom dvaja muži vydávajúci sa za pracovníkov SBS najprv fyzicky napadli a následne odcudzili poškodenému mužovi mobilný telefón. K trestnému činu došlo v priebehu tohto mesiaca na križovatke ulíc Mlynské Luhy a Štedrá. Dvaja Bratislavčania a to 21-ročný Adam a 26-ročný Ladislav už čelia obvineniu zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva.

„Podľa doterajších informácií obaja obvinení muži v tmavom oblečení s označením SBS a SECURITY dňa 19. júna 2018 v čase po 21.15 h oslovili muža, ktorý vychádzal zo zadného vchodu ubytovne na ulici Mlynské Luhy. Ten si na základe ich uniforiem myslel, že ide o zamestnancov bezpečnostnej služby. V krátkom rozhovore trojica riešila konflikt, ktorého mal byť poškodený muž krátko predtým účastný. Následne chcel z miesta odísť, ale jeden z falošných SBS-károv vytiahol drevenú palicu, ktorou ho napadol. Aj keď sa muž pokúsil o útek, tak na križovatke ulíc Mlynské Luhy a Štedrá ho obaja agresori dobehli a jeden z obvinených mužov začal udierať poškodeného teleskopickým obuškom. Týmto konaním spôsobil poškodenému zranenia v oblasti hrudníka, hlavy ako aj horných končatín. Dobitému mužovi dvojica následne odcudzila mobilný telefón v hodnote cca. 60 ,- € a z miesta činu odišli," opísal okolnosti prípadu krajský hovorca PZ SR Michal Szeiff. 

„Vykonanou operatívnou a pátracou činnosťou boli obaja v súčasnosti obvinení muži stotožnení. V prípade preukázania viny je možné v súlade so zákonom za uvedené konanie uložiť trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov," dodal Szeiff.

(ars, ts, ilustračné foto: abn)

Páčil sa vám článok?