Viceprezident a generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan K. bol obvinený za vztýčenú pravicu v Trnave

25.6.2018

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Vyšetrovateľ národnej protiteroristickej jednotky NAKA obvinil v pondelok viceprezidenta a generálneho riaditeľa ŠK Slovan Bratislava Ivana K. ml. z prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Informuje o tom polícia na svojom facebookovom profile.

Bližšie informácie k prípadu zatiaľ nekonkretizuje. „Viac informácií poskytneme, akonáhle to priebeh vyšetrovania dovolí," píše polícia. Spomínaného prečinu sa mal Ivan K. ml. dopustiť počas finále slovenskej pohárovej súťaže medzi bratislavským Slovanom a MFK Ružomberok, ktoré sa odohralo 1. mája na Štadióne Antona Malatinského v Trnave. Ten bol údajne cez prestávku v kabíne rozhodcov, pri upokojovaní fanúšikov Slovana išiel za nimi na tribúnu, vošiel na hraciu plochu a následne s nimi podľa televíznych záznamov vulgárne skandoval. Okrem toho sa dopustil ďalšieho hrubého nešportového správania na ploche ihriska, kde ho televízne kamery zastihli so vztýčenou pravicou, ktorou gestikuloval smerom k tribúnam.

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (SFZ) ho potrestala pokutou 10.000 eur a zákazom vstupu do šatní, technickej zóny vrátane priestorov hráčskej lavičky, priestorov extra sedenia a priestorov vyhradených pre delegované osoby do 31. decembra.

(TASR, foto: PZ SR)

Páčil sa vám článok?