FOTO: Takto to momentálne vyzerá na Grösslingovej ulici – staromestský starosta dúfa, že len dočasne...

20.6.2018

Zdroj: Facebook

Páčil sa vám článok?

Doslova ako na výstave dopravných značiek sa musí cítiť každý, kto v týchto dňoch prechádza popri budove gymnázia na Grösslingovej ulici. Takmer pri všetkých parkovacích miestach po pravej strane ulice sú značky s písmenom P a nápisom Réservé plus tabuľky s EČV vyznačujúcimi autám vyhradené parkovanie. Starosta Starého Mesta Radoslav Števčík tvrdí, že on na takéto niečo súhlas nedal.

Fotografiu Grösslingovej ulice plnej spomínaných dopravných značiek zverejnil včera na sociálnej sieti aj mestský poslanec Martin Borguľa s komentárom: „Čo má toto znamenať?? Ako môže toto starosta dopustiť? Takto majú vyzerať ulice centra hlavného mesta?? Príšerné! Toto je fakt Kocúrkovo...“ Na reakciu starostu Starého Mesta Radoslava Števčíka nebolo treba čakať dlho. „Starosta to nedovolil, je to nelegálne a bude to odstránené, pretože je to neprijateľné. Spôsobila to BVS kvôli oprave vodovodu.“ S najväčšou pravdepodobnosťou bol teda na inom mieste v Starom Meste rozkopaný priestor, kde sa nachádzal spomínaný vodovod a majitelia áut s vyhradeným parkovaním tak dočasne prišli o svoje miesta a tak im bolo zabezpečené dočasné parkovanie práve pred gymnáziom na Grösslingovej ulici.

Zdroj: Facebook

Podľa starostu Števčíka je správcom tejto komunikácie magistrát a povoliť to musel aj Krajský dopravný inšpektorát, pretože Bratislavská parkovacia služba o takomto riešení nevedela ani by s ním nesúhlasila. Tomu, že ide naozaj len o dočasné riešenie sa dá určite veriť aj podľa toho, že dopravné značky označujúce vyhradené parkovanie sú umiestnené len v gumených stojanoch položených na chodníku. Nie sú tam teda trvalo osadené, takže po dokončení opravy vodovodu sa na Grösslingovej ulici vráti všetko do normálu...

(ars, foto: FB Martin Borguľa, Skyscraper city.sk)      

Páčil sa vám článok?