FOTO: Uzavrú pre stavbu obchvatu časť petržalskej cyklotrasy pri hrádzi?

19.6.2018

Zdroj: in

Páčil sa vám článok?

Na hrádzi medzi Petržalkou a Jarovcami návštevníci denne vidia, ale aj cítia stavbu bratislavského obchvatu D4-R7. Zábrany, značky, betónové spevnenia hrádze kvôli nákladiakom, s ktorými majú problém najmä korčuliari... Aktuálne sa zúžila trasa pre cyklistov pod hrádzou a niektorí sa začali pýtať, či a kedy ju pre verejnosť celkom uzavrú.

„Žiadna z cyklistických trás nebude počas výstavby Obchvatu Bratislavy D4/R7 uzavretá,“ informuje konzorcium Zero Bypass Limited na svojej stránke www.d4r7.com. „V niektorých prípadoch môžu byť ale cyklistické trasy odklonené a presmerované – za účelom zabezpečenia bezpečnosti cyklistov a chodcov počas stavebných prác a prejazdu vozidiel stavby.“ Najatuálnejšia uzávierka začala 17. júna.

Zdroj: in

​Cyklotrasa medzi ulicou Mlynské Nivy a reštauráciou Pannónia bude neprejazdná do 2. septembra. Obchádzková trasa vedie popri existujúcom chodníku, pozdĺž ulice Bajkalská. Nie všetci sú z toho nadšení.

Zdroj: FB Útrapy bratislavského cyklistu

​„Cyklotrasa pod Prístavným mostom do septembra ustupuje rýchlostnej ceste R7. Obchádzková trasa je v skutku famózna! Po chodníku a potom cez prechod križujúci 3 jazdné pruhy na zjazde z diaľnice. Ak ste si ešte neotvorili životné poistenie, teraz je ten správny čas!“ reagovala FB stránka Útrapy Bratislavského cyklistu.

„Čo sa týka účelovej komunikácie v správe SVP š.p. na hrádzi, tu nie je plánovaná celková uzávierka tejto komunikácie, len krátkodobé čiastkové obmedzenia počas výstavby mostu cez Dunaj,“ informovali nás zo Zero Bypass Limited.  „Čo sa týka účelovej komunikácie MGZS/EUROVELO6 pod hrádzou v správe Vodohospodárskej výstavby š.p., ktorú v súčasnosti cyklisti používajú, tu je plánovaná uzávierka počas výstavby piliera budúceho mosta a priľahlej mostnej konštrukcie. Počas uzávierky budú používatelia presmerovaní pomocou dočasného dopravného značenia na obchádzkovú trasu po hrádzi.“ Deje sa tak už v týchto dňoch, na hrádzi preto treba odteraz rátať s „malým pretlakom“.

(in, foto in a FB Útrapy bratislavského cyklistu) 

Páčil sa vám článok?