FOTO: Aká budova napokon bude stáť na mieste zbúranej školy na Vajnorskej?

15.6.2018

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

Po zbúraní objektu bývalej základnej školy na rohu Vajnorskej a ulice Odbojárov sa v týchto dňoch začalo s výstavbou nového bytového domu, ktorý sa však nebude týčiť do výšky tak ako si to predstavoval investor. Ten napokon musel z pôvodného projektu ustúpiť pod tlakom novomestskej samosprávy i miestnych obyvateľov.

Prvýkrát bol projekt novostavby v bratislavskom Novom Meste odprezentovaný v roku 2012 firmou, ktorá je prepojená s kontroverzným podnikateľom Ladislavom Baštrnákom. Pôvodná predstava o 8-podlažnej budove so 111 až 122 bytmi a 125 parkovacími miestami narazila na nesúhlas miestnych obyvateľov a starosta mestskej časti Bratislava – Nové Mesto Rudolf Kusý inicioval rokovania s developerom, ktorých cieľom bolo vyhovieť požiadavkám ľudí žijúcich v tejto štvrti. „Za posledných päť rokov sme zorganizovali šesť verejných stretnutí s obyvateľmi a hoci rokovania s investorom neboli jednoduché, tak napokon sa nám podarilo významne okresať plánovanú stavbu a dosiahnuť viaceré benefity pre miestnych obyvateľov,“ povedal  Kusý.

Takto vyzerala pôvodná budova základnej školy v roku 2014:

Zdroj: Google Maps

​Toto bol pôvodný návrh z roku 2012, s ktorým vyjadrili nesúhlas obyvatelia i samospráva Nového Mesta. 

Zdroj: KLM Group

​Developer napokon musel nechať projekt prekresliť a prispôsobiť výšku budúcej novostavby okolitým budovám. 

Zdroj: KLM Group

​Kúsok od národného tenisového centra a zimného štadióna v rokoch 2018 až 2021 napokon vyrastie šesťpodlažný bytový dom s 88 bytovými jednotkami , pričom polovica bude apartmánov a parkovaním pre 81 áut na pozemnom podlaží, čomu sa investor dlho bránil, ale napokon súhlasil. Znižovala sa aj celková zastavaná plocha z 1800 na 1550 m2 a taktiež klesla celková plocha všetkých podlaží  z 13-tisíc na 9 700 štvorcov. Investorom rezidenčného komplexu je spoločnosť KLM Group a zhotoviteľom budúcej stavby bude firma PP & JG Group z Prievidze.

(ars, foto: KLM Group, Google Maps)

Páčil sa vám článok?