FOTO: Práce na novej lodenici v Karlovej Vsi sa už rozbehli

13.6.2018
0
Výstavba lodenice pri Karloveskom ramene

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Výstavba celé roky plánovanej lodenice v bratislavskej Karloveskej zátoke sa už rozbieha. Lokalita, ako sa presvedčíte, je naozaj krásna.

Ako sme sa na vlastné oči presvedčili, práce na vybudovaní lodenice v Karloveskej zátoke už bežia. Termín dokončenia stavby, na ktorú mesto mestskej časti Karlova Ves poskytlo dotáciu 335.000 eur, je naplánovaný na august 2019. Zhotoviteľom je firma Ligneus z Krásna nad Kysucou.

FOTOGALÉRIA:

Karlova Ves predala v roku 2007 pozemky v Karloveskej zátoke spoločnosti Karloveské rameno za približne 25 miliónov korún (837.000 eur). Urobila to s verejným prísľubom, že celý výťažok dá na výstavbu novej lodenice. Podľa štatútu hlavného mesta sa výnos z predaja nehnuteľného majetku, ktorý je zverený do správy mestskej časti, delí v pomere 60 percent pre mestskú časť a 40 percent pre hlavné mesto. Mestskí poslanci následne schválili, aby aj podiel mesta išiel na výstavbu lodenice. 

Podľa starostky Karlovej Vsi Dany Čahojovej komplikácie s výstavbou lodenice spôsobilo bývalé vedenie mesta, ktoré vraj o to nemalo záujem, podobne ako bývalé vedenie jej mestskej časti. Súčasní mestskí aj karloveskí poslanci odsúhlasili zámer vybudovať lodenicu.

(ms)

Páčil sa vám článok?