FOTO a VIDEO: Muzikál Bambuľka má za sebou úspešnú bratislavskú premiéru

20.5.2018

Zdroj: Facebook

Páčil sa vám článok?

Dlho očakávaný muzikál Bambuľka sa konečne dočkal svojej premiéry. Uskutočnila sa ešte v piatok 18.mája o 17-tej hodine v bratislavskom Istropolise a počas tohto víkendu odohrali ďalšie štyri predstavenia. Dospelí aj detskí diváci odchádzali domov nadšení, takže aj producent muzikálu Ján Ďurovčík mohol byť spokojný...

​Všetko podľa Ďurovčíka napokon vyšlo tak, ako malo. „Tie predstavenia boli také, aké som ich chcel... V prvom rade sme pracovali s fantastickou predlohou, tí múdri ľudia, pán Kovář s pánom Petrom Guldanom (autori televízneho seriálu pre deti Bambuľkine dobrodružstvá z roku 1982, pozn. red.) tú prvotnú verziu napísali krásne, z toho sa dobre tvoril muzikál. A myslím tiež, že sme na Slovensko priviedli ďalších nesmierne talentovaných ľudí. Tie Bambuľky totiž hodinu a pol nezlezú z javiska...,“ poznamenal režisér, ktorý má na konte predstavenia ako Neberte nám princeznú, Janko Hraško, Šľahačková princezná, Oliver a ďalšie.

Úlohy Bambuľky sa v troch po sebe nasledujúcich predstaveniach postupne zhostili Lima Eliá Prágerová, Vanessa Ostrochovská a Sára Súchovská. Dievčatá si vystúpenia takisto poriadne užili. V postave deda Jozefa sa alternujú Štefan Kožka a Michal Ďuriš. Ani jeden z nich nemal s muzikálom pre deti  žiadnu skúsenosť. Nakoľko sa detské postavy do muzikálu vyberali na kastingoch len tento rok, tak nebolo veľmi veľa času na skúšanie, ale producentský tím na čele s režisérom a choreografom Jánom Ďurovčíkom odviedol maximum úsilia. „Bola som na muzikáli so šesťročnou dcérou a videla som, že bola nadšená z toho, čo videla. Aj ja som sa pristihla, že si spievam tie pesničky, na ktorých nielen moja generácia vyrastala,“ povedala pre Bratislavské noviny diváčka Katarína. Pochvalnými slovami sa pridala aj Erika: „My sme boli na druhej premiére a naozaj to bolo fantastické. Sárka bola vynikajúca. Človek by povedal, že to nacvičovali aspoň rok, dokonalé úplne všetko. Dedo Jozef spontánny, bolo to vtipné, rozkošné a na konci slzičky. Klobúk dolu pred pánom Ďurovčíkom a celým tímom. Konečne niečo pre naše deťúrence." Najbližšie predstavenia muzikálu Bambuľka sa odohrajú v Košiciach, ale začiatkom júna ho budú môcť opäť navštíviť bratislavskí diváci.

Pozvánku a termíny nájdete tu:

(ars, foto a video: Facebook)

Páčil sa vám článok?