FOTO a VIDEO: Do Dunaja dnes mala skočiť z Mosta SNP neznáma osoba - polícia našla zatiaľ len jej vak

18.5.2018

Zdroj: FB PZ SR

Páčil sa vám článok?

Na Dunaji dnes bolo poriadne rušno. Kúsok od Mosta Lafranconi - na Dvořákovom nábreží sa koná bezpečnostné fórum Globsec 2018, takže polícia prijala mimoriadne bezpečnostné opatrenia v tejto lokalite. Hliadkovali dokonca ešte aj na motorových člnoch priamo na hladine rieky. Pokojnú atmosféru piatkového predpoludnia narušila až informácia o tom, že do Dunaja pravdepodobne z Mosta SNP skočila zatiaľ neznáma osoba. Polícia vo vode našla len jej vak.

Zhodou okolnosti sa dnes na plavbe po Dunaji nachádzali aj redaktori Bratislavských novín. Na motorovom člne akciovej spoločnosti Verejné prístavy sme prešli hore prúdom popod štyri bratislavské mosty - Prístavný, Apollo, Starý most aj Most SNP až po most Lafranconi, kde sme videli spomínaný motorový čln polície hliadkujúci pri Globsecu. Na žiadnom z mostov sme nezaznamenali žiaden podozrivý pohyb osôb. Okolo jedenástej však na oficiálnej policajnej stránke na Facebooku vyšla informácia o tom, že polícia pátra po osobe, ktorá v piatok dopoludnia skočila do rieky Dunaj pravdepodobne z bratislavského Mosta SNP. 

Takto to dnes vyzeralo na hladine rieky Dunaj pod Mostom SNP:

 "Poriečne oddelenie Policajného zboru pátralo po osobe v danej lokalite, našlo už iba jej vak," spresnili policajti. V mnohých podobných tragických prípadoch dochádza k stiahnutiu osoby až ku dnu rieky, čo podľa nich vylučuje jej nájdenie v nasledujúcich hodinách a dňoch. Samovražda podľa polície nikdy nevyrieši žiadne problémy. Ľuďom s ťažkosťami odporúča obrátiť sa na svojich rodičov, súrodencov, kamarátov či učiteľov. "Každý má niekedy ťažké obdobie a potrebuje pomoc. Môžete sa obrátiť aj na linky 116 111 a 055/ 622 2323," napísala polícia. Okolo pol dvanástej, keď sme Dunaj opúšťali sme videli policajné auto s nafukovacím člnom, takže sa dá predpokladať, že pátranie po neznámej osobe v rieke, ktorá mala dnes približne 4-metrovú hladinu bude aj naďalej pokračovať. 

(ars, foto: FB PZ SR, video: YouTube)

Páčil sa vám článok?