FOTO: Vodičov zaskočila uzatvorená diaľnica D1 - v kolónach z Bratislavy smerom na Trnavu stoja už dve hodiny!

Zdroj: L:B.

Páčil sa vám článok?

Aj keď Národná diaľničná spoločnosť vopred informovala prostredníctvom médií, že tento víkend dôjde k čiastočnému uzavretiu diaľnice D1 medzi Bratislavou a Trnavou, tak stovky motoristov to neodradilo a uviazli v kolónach, kde stoja už dve hodiny. Dôvodom uzavretia D1 je osádzanie portálov trvalého dopravného značenia na diaľnicu v úseku mimoúrovňovej križovatky Blatné.

Stojíme už dve hodiny v kolóne. Uviazli sme približne na 20 kilometri. Mám v aute dve malé deti. Vôbec sa to okolo nás nehýbe," napísala nám dnes okolo dvanástej vodička Alena priamo z diaľnice D1. Ale videla som aj zopár veselých situácií, keď niektorí pri diaľnici venčili psov, prípadne si odskočili za kríčky ženy a potom mobilom volali mužom, aby zistili, kde sa ich autá nachádzajú," so smiechom dodala Alena, ktorá sa nám zároveň priznala, že správu o uzatvorení diaľnice nezaregistrovala. Bratislavské noviny na dopravné obmedzenia upozorňovali svojich čitateľov vo štvrtok TU.

Zdroj: L.B.

Autá dnes už takmer dve hodiny stoja v kolóne na čiastočne uzatvorenej diaľnici D1.

S uzáverou je potrebné počítať od soboty 5. mája 2018 od ôsmej hodiny rannej až do nedele 6. mája 2018 približne do obeda. Úplná uzávierka bude v rámci pravého jazdného pásu diaľnice D1 od kilometra 25,930 (križovatka Senec) po kilometer 29,500 (križovatka Blatné). Dĺžka tejto uzavretej časti je teda 3,57 kilometra. ​Väčšie obmedzenie však čaká stranu od Trnavy smerom na Bratislavu. Tu má prebiehať uzávierka jazdného pásu diaľnice D1 od kilometra 49,784 (križovatka Trnava) po kilometer 25,930 (križovatka Senec), čo je dĺžka 23,854 kilometra.

Národná diaľničná spoločnosť navrhla vodičom aj tieto obchádzkové trasy:

Smer Žilina, Nitra: pre elimináciu nežiadúceho prírastku dopravy v meste Senec budú vozidlá pomocou zvislého dočasného dopravného značenia navigované od križovatky Senec po ceste II/503, ďalej po ceste I/62, kde sa v križovatke Sereď napojíte na rýchlostnú cestu R1.
- Obchádzková trasa pre smer Nitra bude ďalej pokračovať po R1 v smere na Nitru. Pre smer Žilina sa v križovatke Sereď napojíte na R1 smer Trnava a odtiaľ v smere Trenčín, Žilina späť na diaľnicu D1.

Smer Bratislava: pre vozidlá prichádzajúce zo smeru Žilina obchádzka povedie od križovatky Trnava po rýchlostnej ceste R1 smer Nitra, v križovatke Sereď sa napojíte na cestu I/62 v smere na Senec, odkiaľ môžete pokračovať buď po ceste II/503 alebo po ceste I/61 až na diaľnicu D1.
Pre vozidlá prichádzajúce od Nitry platí obchádzková trasa z R1, kde sa v križovatke Sereď napojíte na cestu I/62 v smere na Senec, a môžete pokračovať buď po ceste II/503 alebo po ceste I/61 až na diaľnicu D1.

(ts, ars, foto: AL)

Páčil sa vám článok?