VIDEO: Toto sme tu ešte nemali - autobus bez vodiča sa rútil dole Dúbravkou!

Zdroj: Facebook

Páčil sa vám článok?

V piatok ráno sa v bratislavskej Dúbravke stala neobyčajná dopravná nehoda. Po uliciach Repašského a Drobného sa nekontrolovateľne rútil autobus linky číslo 83 bez vodiča. Ten za ním chvíľu utekal, ale nemal šancu s tým niečo urobiť. Autobus prešiel aj najfrekventovanejšiu križovatku na Saratovskej, ale napokon vyšiel mimo cestu a narazil do stromu!

Podľa svedkov mal autobus poruchu, vodič z neho vystúpil, odpojil batériu a v tom mu zlyhala elektronika a autobus sa pohol. Nekontrolovateľne sa pohol dole kopcom, išiel približne 300 metrov a prešiel aj cez rušnú križovatku na Saratovského ulicu, po ktorej premávajú električky a hneď za ňou vyšiel z cesty na chodník zvalcoval niekoľko lavičiek a obtrel sa o zopár zaparkovaných áut a napokon narazil do stromu. Pri netradičnej dopravnej nehode sa našťastie nikto nezranil. Poškodené boli lavičky, niekoľko dopravných značiek, jednému autu odpadla tabuľka s EPČ a druhé bolo jemne poškrabané. Celú udalosť sa podarilo zachytiť aj na tomto videu:

„Po príchode na zastávku Pekníkova na Repašského ulici zistil vodič autobusu linky č. 83 poruchu štvrtých dverí vozidla. Udalosť nahlásil na dopravný dispečing s tým, že čaká na príchod pojazdnej dielne. Následne odišiel na sociálne zariadenie na Žatevnú ulicu, pričom v autobuse ostal vodič v zácviku. V tom čase ho informoval dispečer, že má vypnúť hlavné batérie v motorovom priestore a skúsiť, či sa porucha neodstráni," informoval Zenon Mikle z DPB, podľa ktorého to vodič vykonal, avšak pred tým nezabezpečil vozidlo proti pohybu zatiahnutím ručnej brzdy.

Preto sa po odpojení batérií odbrzdila „zastávková" brzda a autobus sa následne dal svojvoľne do pohybu, pričom prešiel až po križovatku Drobného - Trhová. Pri tejto jazde podľa Mikleho autobus poškodil dve osobné motorové vozidlá, niekoľko dopravných značení, lavičky, smetný kôš, stĺpiky a zeleň.
 „Udalosť polícia klasifikovala ako škodovú udalosť a vyriešila ju na mieste pokutou vodičovi autobusu. Na autobuse je odhadnutá škoda približne na 3900 eur, na osobných autách po 1000 eur. Škodu na verejnoprospešných zariadenia (lavičky, stĺpiky, zeleň) a dopravných značkách vyčíslia dodatočne mestská časť Dúbravka a oddelenie cestného hospodárstva magistrátu," uzavrel Mikle.

Takto to dnes ráno vyzeralo na mieste udalosti:

(ars, foto: Facebook, video: YouTube, Noviny.sk, tvnoviny.sk)

Páčil sa vám článok?