FOTO: Polícia už pozná totožnosť dvoch žien, ktoré okradli dôchodkyňu o 56-tisíc eur, ale nevie, kde sa ukrývajú...

27.4.2018

Zdroj: PZ SR

Páčil sa vám článok?

Koncom januára vyvolal značný rozruch prípad okradnutej 81-ročnej dôchodkyne na Trebišovskej ulici v Ružinove, ktorej do bytu vnikli dve ženy a využili chvílu jej nepozornosti, aby jej odcudzili hotovosť vo výške 56-tisíc eur. Polícia ich totožnosť na základe záznamov bezpečnostných kamier vypátrala, ale ani jednu z páchateliek sa zatiaľ nepodarilo dolapiť. Verejnosť preto žiada o pomoc...

​Ide o dve ženy, ktoré majú trvalé bydlisko v Lučenci. Prvou je Magdaléna Lakatošová narodená 22. marca 1973 v Nových Zámkoch a druhou Agnesa Šárkӧziová narodená 15. októbra 1961 v Košiciach. Polícia SR sa do pátrania po ich súčasnom pobyte pustila nielen vlastnými operatívnymi činnosťami, ale aj na najväčšej sociálnej sieti - Facebooku, kde dnes zverejnili fotografie aj s nasledujúcim textom: „V januári sme vás informovali o pravdepodobne najväčšej krádeži spáchanej na seniorke, keď v Bratislave prišla o 56 000 eur. V súvislosti s týmto prípadom pátrame po dvoch ženách. Ak viete, kde sa nachádzajú, volajte na 158 alebo nám pošlite sem súkromnú správu." 

Prípad sme na webe Bratislavských novín medializovali 30. januára a vtedy nás o ňom informovali krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. „Doposiaľ neznámi páchatelia oslovili na Trebišovskej ulici v Ružinove 81-ročnú ženu, od ktorej požadovali finančnú hotovosť určenú pre kamaráta po dopravnej nehode. Poškodená žena tieto neznáme osoby pustila do priestorov bytu, kde im vydala finančnú hotovosť vo výške 600 eur. V byte však páchatelia využili nepozornosť poškodenej a odcudzili jej 56.000 eur.“ Odchod dvoch žien z bytu našťastie zaznamenala bezpečnostná kamera a aj vďaka pomoci verejnosti sa polícii podarila vypátrať ich totožnosť. Akurát doteraz nie je známe miesto ich momentálneho pobytu, takže ich policajti nemôžu zadržať a začať voči nim trestné stíhanie pre trestný čin krádeže. 

Zdroj: PZ SR

Zdroj: PZ SR

​(ars, ts, foto: PZ SR)

Páčil sa vám článok?