FOTO a VIDEO: Smutný bocian v Rusovciach sa konečne dočkal svojej partnerky!

26.4.2018

Zdroj: Facebook J.K.

Páčil sa vám článok?

Obyvatelia Rusoviec si už začali robiť starosti o bociana, ktorý niekoľko dní sedel sám v hniezde neďaleko dominanty obce – kaštieľa. Tento týždeň sa smutne prechádzal po miestnom futbalovom ihrisku, ale o pár hodín neskôr sa osamelý samček konečne dočkal svojej partnerky a radosť z jej príchodu mal nevídanú!

Osud bociana so záujmom a napätím niekoľko dní sledovala aj obyvateľka Rusoviec Jana Kusyová a informovala o jeho osude aj svojich priateľov prostredníctvom sociálnej siete Facebook. Podľa jej záznamov bocian do Rusoviec priletel už začiatkom apríla. Vyplýva to s jej statusu, ktorý zverejnila v utorok 17. apríla: „Bocian v Rusovciach smutno čaká na partnera, ktorý ešte nedoletel z teplých krajín. Už dva týždne upratuje a čaká. Niekedy sa vraj stane, že tomu druhému sa cestou niečo stane a tak si ten jeden nemá s kým založiť rodinu. Snáď to hniezdo v Rusovciach neostane prázdne.“ Do diskusie prispela aj jej česká kamarátka Vlaďka: „Moja dcéra mi práve vysvetlila, že u bocianov to chodí nasledovne. Najprv priletí bocian – samec a zaberie hniezdo, prípadne ho opraví a potom čaká na partnerku. Tá priletí až je všetko hotové. Majú to pekne zariadené, čo?“ Aj redaktorka Bratislavských novín tento týždeň videla spomínaného bociana ako sa smutne prechádza po miestnom futbalovom ihrisku. Dokonca sa jej podarilo nakrútiť aj krátke video, ktoré si môžete pozrieť tu:

Jeho smútok a osamelosť však našťastie netrvali dlho. Konkrétne len do včera. „Bola to naozaj krása s tými bocianmi a sme radi, že to takto dopadlo. Samček bol naozaj dosť dlho sám a jedného dňa v záhrade obedujem a zrazu ponad náš dom krúžia dva bociany. Skoro som sa zadusila jedlom. No a  hneď poobede sme zobrali bicykle a šli sme pozrieť. Už boli v hniezde a mali sa k sebe. Bola to nádhera, toľko radosti nám do Rusoviec prinášajú každý deň. Akurát aj teraz vidím ako tam samička sedí a budúci oco ju kŕmi. A keď prídu na svet malé bocianiky, určite budem o tom svoje okolie i verejnosť rada informovať,“ napísala nám do redakcie pani Jana, podľa ktorej je v Rusovciach momentálne len jeden pár bocianov.

Zdroj: Facebook

​„Aj v neďalekom Čunove bol jeden pár, ale už nie je. Podľa mňa by každá dedina mala mať bocianov, lebo sú krásne. Ja by som bola normálne schopná im v mojej záhrade postaviť hniezdo, ale viem, že to nie je také jednoduché. Aj keď si myslím, že u nás by sa mali výborne,“ veselo dodala pani Jana.    

(ars, video: YouTube, foto: Facebook, lb)

Páčil sa vám článok?