Mestskí policajti kontrolovali aj trhovníkov

23.3.2018
Dvoch mestských policajtov obvinili, pokutovali bez blokov - Mestska policia
Páčil sa vám článok?

V uplynulých dňoch príslušníci Expozitúry Mestskej polície hl. mesta SR Bratislavy IV. vykonali kontrolu v mestských častiach Karlova Ves, Dúbravka, Devínska Nová Ves, Záhorská Bystrica a Lamač.

Posvietili si predovšetkým na to, či predajcovia dodržiavajú trhový poriadok a v oblasti dopravy sa zacielili na kontrolu jazdných pruhov vyhradených pre vozidlá mestskej hromadnej dopravy. Mestskí policajti sa   však zamerali aj na kontrolu dodržiavania ustanovení vyplývajúcich zo zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov a všeobecne záväzných nariadení vzťahujúcich sa na túto oblasť. Kontrolovali tiež vodičov taxislužieb, či spĺňajú všetky podmienky potrebné k výkonu ich činnosti, ale aj fajčiarov, ktorí nerešpektujú zákon o ochrane nefajčiarov.

Kontrola ukázala, že majitelia psov v štvrtom bratislavskom okrese všeobecne záväzné nariadenia dobre poznajú a dodržiavajú. Z dvadsiatich troch skontrolovaných psíčkarov bola uložená v jednom prípade bloková pokuta a dvaja boli riešení formou napomenutia. Skontrolovaní taxikári obstáli v kontrole veľmi dobre, teda bez závad. Za nedodržanie trhového poriadku boli riešení dvaja predajcovia, v jednom prípade uložením blokovej pokuty a jeden priestupca napomenutím. Zákaz fajčenia na zastávkach mestskej hromadnej dopravy bol ľahostajný pre štyroch ľudí, pričom v blokovom konaní bol riešený jeden priestupca a ďalší traja fajčiari boli riešení napomenutím. Za nepovolenú jazdu v jazdnom pruhu vyhradenom pre vozidlá mestskej hromadnej dopravy bol blokovou pokutou riešený jeden priestupca.

(ts, ilustračné foto: abn)

Páčil sa vám článok?