VIDEO: Mestskí policajti dávali pri Avione papuče na vozidlá falošných invalidov

16.3.2018

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Mestská polícia v Bratislave si v uplynulých dňoch posvietila na nezodpovedných vodičoch, ktorý parkujú na vyhradených parkovacích boxoch pri nákupných centrách. Tieto miesta nie sú samoúčelne určené pre zdravotne postihnutých občanov a mali by slúžiť len im. Realita v našom meste je však úplne iná.

Pohľady na tieto miesta obsadené vozidlami bez príslušného parkovacieho preukazu hovoria, že tieto sú s obľubou „využívané“ práve tými vodičmi, pre ktorých nie sú určené. Len od začiatku tohto roka príslušníci mestskej polície v tomto smere zistili a riešili vyše 330 priestupkov a v takýchto prípadoch sa priestupcovia dopúšťajú závažného dopravného priestupku, za ktorý v blokovom konaní hrozí pokuta až do výšky 150 eur. Dnes už o tom vedia aj traja vodiči, ktorí na týchto miestach neoprávnene zaparkovali svoje autá včera pri nákupnom centre na Ivánskej ceste.

Mestských policajtov v akcii si môžete pozrieť tu:

„Značným problémom sú aj staré vozidlá, o ktoré sa nedávno ich majitelia ešte starali a dnes hrdzavejú odstavené na parkoviskách. Len v tomto roku nahlásili mestskí policajti správcom komunikácií už takmer 70 starých vozidiel. V bratislavskom Ružinove počas včerajšieho dňa našli štyri nové. Miesta kde boli zaparkované ako aj továrenské značky týchto vozidiel boli zadokumentované a odstúpené správcovi komunikácie, ktorý ďalej v týchto veciach koná v zmysle zákona o odpadoch," povedala hovorkyňa mestskej polície Barbora Krajčovičová. 

(ts, ars, video: FB Mestská polícia, foto: abn)

Páčil sa vám článok?