Venujte 30 minút slávy Múzeu mesta Bratislavy: V Starej radnici vás bude sprevádzať herec František Kovár

13.3.2018
František Kovár

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Významní umelci prijali pozvanie Múzea mesta Bratislavy a stali sa vyslancami desiatich múzeí. Programový cyklus Venujte 30 minút slávy Múzeu mesta Bratislavy je zárukou populárneho priblíženia a spoznania významných expozícií. Najbližsie sa vo Faustovej sieni v Starej radnici uskutoční stretnutie s Františkom Kovárom.

„Neuveríte, ako študent som bol fascinovaný archeológiou a zúčastnil som sa výskumu na hrade Devín. V Starej radnici sa zase od roku 2011 prihováram návštevníkom cez dokumentárny film. K mestskému múzeu ma to roky neuveriteľne priťahuje," pozýva František Kovár.

Tri najreprezentatívnejšie miestnosti patrili od roku 1869 múzeu a dnes je v nich inštalácia vitrín z 30. rokov 20. storočia, dozviete sa v nich o dejinách samotného 150. ročného Múzea mesta Bratislavy. Určite zaujmú aj ostatné témy a história samotného komplexu budov Starej radnice.

Prísľubom podujatia je príjemná atmosféra a názory na múzeum z pohľadu umelca, ale zároveň aj kurátorky Eleny Kurincovej, historičky, vedúcej odborného oddelenia a jednej z množstva autorov expozície. Vybraných zbierkových predmetov sa bude dať dotknúť, avšak len v bielych rukavičkách. Hlavným prínosom je dozvedieť sa príbeh Starej radnice a Múzea dejín mesta, ktoré patrí medzi najstaršie. K projektu vyhlásil Detský ateliér Múzeum má budúcnosť novú výtvarnú súťaž. Pripravil ju pre svojich verných návštevníkov, ktorí pravidelne prichádzajú na podujatia s umelcami. Cieľom je vydať publikáciu, ktorá sa stane v priebehu plynúceho času významným dokumentom v dejinách Múzea mesta Bratislavy v roku svojho 150. výročia.

Najbližšie sa v cykle Venujte 30 minút slávy Múzeu mesta Bratislavy v apríli predstaví populárny herec Marián Miezga a v máji Juraj „Šoko“ Tabaček


(TS,ncuki)

Páčil sa vám článok?