Ktoré témy vás v minulom roku najviac zaujali na našom webe? 1. časť - január 2017

Zdroj: abn

Páčil sa vám článok?

Rok 2017 je definitívne minulosťou, ale možno nezaškodí malé obzretie sa za tým, čo vás, teda čitateľov vlani na webe Bratislavských novín najviac zaujalo. V prvom z dvanástich návratov si pripomenieme tri najčítanejšie články, ktoré sme uverejnili v januári minulého roka.

26. január 2017: Občan upozornil na zľadovatelý chodník pred Úradom vlády a neuveríte, čo sa potom dialo

Zdroj: abn

​Bratislavčan Vlado Rihák si dovolil mailom upozorniť úrad vlády na Námestí slobody na chodník pokrytý ľadom rovno pred ich budovou a namiesto toho, aby ho pracovníci správy objektu vyčistili, bol občan svedkom neuveriteľnej komunikácie medzi Úradom vlády SR, bratislavským magistrátom a Miestnym úradom v Starom Meste, v ktorej sa všetky tri spomínané organizácie zbavovali zodpovednosti za  stav chodníka. Prepis mailov nájdete TU.

17. január 2017: Šancovej už dominuje rastúci obytný komplex

Zdroj: abn

​Výšková stavba na Šancovej ulici, ktorá sa nachádza kúsok od historickej budovy YMCA je od roku 2002 predmetom búrlivých diskusií obyvateľov Bratislavy, nakoľko pôvodne tu mal stať osemposchodový dom, ktorý by ako-tak zapadol do okolia. Namiesto toho sa však investor pokúšal tu postaviť 34-poschodový mrakodrap, na čo však nedostal súhlas od staromestskej samosprávy. Tá mu povolila postaviť maximálne 23-poschodovú budovu. Paradoxné je, že prešiel rok a objekt ešte stále nie je dokončený. Celý článok nájdete TU.

16. január 2017: FOTO: Do mestského lesoparku vypustili muflóny

Zdroj:

Pred rokom vypustili pracovníci podniku Mestské lesy do voľnej prírody kúsok od Kačína osem muflónov – šesť samičiek a dvoch baranov. Išlo o zvieratá vo veku jeden až štyri roky, ktoré sa síce narodili v bratislavskej Zoologickej záhrade, ale podľa slov vedúcej zoologického oddelenia pani Silvie Piroškovej boli pripravené na život na slobode, teda schopné si nájsť úkryt či potravu. Ak si chcete muflóny pozrieť aspoň na fotografiách, tak kliknite SEM.

(ars, foto: abn) 

Páčil sa vám článok?