V meste intenzívne budujú bezbariérové priechody pre chodcov - kde pribudnú najnovšie?

3.12.2017

Zdroj: FB K.T,

Páčil sa vám článok?

Hlavné mesto pokračuje v budovaní bezbariérových priechodov pre chodcov. Aktuálne sa tieto priechody budujú na križovatkách Uzbecká – Vrakunská v mestských častiach Vrakuňa a Podunajské Biskupice a tiež na križovatke Rusovská – Hálova – zjazd z Mosta SNP v mestskej časti Petržalka. Dokončujú sa i bezbariérové úpravy na Antolskej, Kubačovej aj Mierovej ulici, súčasťou ktorých boli aj opravy vozoviek. TASR o tom informovala hovorkyňa Bratislavy Zuzana Onufer.

Mestská organizácia Generálny investor Bratislavy (GIB) práce realizuje od 20. novembra. „Z technického hľadiska ide o výstavbu priechodov pre chodcov s bezbariérovou úpravou pre nevidiacich a slabozrakých, pričom povrch chodníkov a deliacich ostrovčekov bude z asfaltového betónu ohraničený obrubníkmi," povedal riaditeľ organizácie Vladimír Gašperák. Nové priechody pre chodcov budú zároveň označené vodorovným a zvislým dopravným značením. Práce by mali byť ukončené do konca roka 2017.

Stratégiou hlavného mesta je pri každej oprave povrchu komunikácie vyriešiť bezbariérovosť všetkých priechodov pre chodcov v dotknutej komunikácii. V tomto roku tak bolo vybudovaných už takmer 200 bezbariérových úprav na priechodoch pre chodcov. Priechody boli budované najmä v druhej polovici tohto roka, pričom ich realizovalo hlavné mesto spolu s GIB.

(TASR, ilustračné foto: abn)

Páčil sa vám článok?