FOTO: Bratislavský tanečník sa stal v Nemecku majstrom sveta a juniorky z Juventy priviezli domov striebro

27.11.2017

Zdroj: SC

Páčil sa vám článok?

Tanečný klub Juventa Bratislava zaznamenal opäť veľký triumf na medzinárodnom poli. Po úspechu na európskom šampionáte v show dance v Petrohrade v októbri tohto roka bojovala Juventa aj na majstrovstvách sveta v nemeckej Riese o najcennejšie tituly. Domov napokon priviezli jej juniorky striebro. Medzi tanečníkmi - seniormi triumfoval Genci Berisha, ktorý sa stal majstrom sveta.

Slzy šťastia a obrovského dojatia priniesla 24 členná juniorská formácia z Juventy v choreografii Eriky Šimonovej „Winter is coming“. V silenej konkurenci 27 choreografií sa prebojovali do finále, v ktorom dokázali dievčatá zdolať aj favorizovaných Kanaďanov a obsadili striebornú pozíciu.  Stali sa tak tohto roku okrem majsteriek Slovenska, Európy aj vicemajsterkami sveta. Prvú priečku si vybojovali Slovinky, pod vedením  Matevža Česena, uznávaným choreografom vo svete show-dance. Slovensko a Slovinsko tak obsadili vrcholné miesta v prestížnej kategórii juniorských formácií a radosť bola v oboch táboroch obrovská.

Zdroj: SC

​V sobotu večer zažila hala v Riese aj vrchol v kategórii dospelých. Majstrom sveta v kategórií mužských sólistov sa stal Bratislavčan Genci Berisha so svojou vlastnou choreografiou „I have dreamed about better life“ a tak na záver súťažného maratónu zaznela aj slovenská hymna.

Zdroj: SC

V Nemecku sa zišla svetová tanečná špička. 3200 tanečníkov z 32 krajín a  5 kontinentov, medzi ktorými nechýbali tradičné veľmoci ako Rusko, Slovinsko, Kanada  či Bielorusko, bojovali v týždennom maratóne o svetové tituly. Vyhlasovateľom súťaže je každoročne najväčšia tanečná organizácia na svete IDO – International Dance Organization.

Zdroj: SC

​Slovenskú  výpravu tvorili tanečník  Genci Berisha a kluby  Juventa Bratislava, Haló haló Bratislava a Danceversity Nitra na čele s Hankou Švehlovou, predsedníčkou sekcie IDO Slovenského zväzu tanečného športu. Najväčšie zastúpenie mala zo Slovenska Juventa Bratislava so 48 tanečníkmi a ako jediný slovenský klub mala tanečníkov vo všetkých vekových kategóriách s celkovým počtom  15 súťažných choreografií. 

(ts, ars, foto: SC)

Páčil sa vám článok?