FOTO: V Bratislave sa stretli najlepší bodypainteri, aby na nahých telách vytvorili umelecké diela

18.11.2017
0

Zdroj: Jana Plevová

Páčil sa vám článok?

Veľká sála Strediska kultúry na Vajnorskej ulici v Bratislave sa stala dnes miestom konania exhibičnej prehliadky unikátneho umenia maľovania na ľudské telo - 4. ročník podujatia BODY ART SHOW. Organizátori sľubovali veľkolepú šou s bohatým sprievodným programom a charitatívnym rozmerom.

​Pred zrakmi divákov sa odohrala show obliekania ľudských tiel do farieb. Telá nahé a predsa oblečené, realitu aj dokonalú ilúziu predviedli publiku najlepší slovenskí a zahraniční bodypainteri pod vedením známej bodypainterky, majsterky Slovenska v maľovaní na telo, prezidentky Asociácie Bodypainterov Slovenska a členky Svetovej asociácie bodypainterov WBA - Marty Gejdošovej. Desiatka bodypainterov tvorila počas celého dňa dych vyrážajúce maľby, určené iba pre tento večer. Umenie pominuteľné, a preto tak vzácne predviedli publiku vo vystúpení inšpirovanom gréckou a egyptskou mytológiou „V zajatí bohov.“ Diváci sa počas originálnej exhibície, zameranej na dokonalú harmóniu ľudského tela a umeleckej maľby, mohli tešiť aj na nezvyčajnú módnu prehliadku - Bodypainting Fashion Show.

Zdroj: Jana Plevová

​Ide o osobité spojenie luxusných odevov z dielne módnej návrhárky Rebeccy Justh a módneho domu LOMBARDI Fashion House s maľbami na telo. Ako modeli sa predviedli známe  tváre showbiznisu, Erika Barkolová, Juraj Bača, Andrea Benická, Natália Hatalová, Patrik Herman, Martin Kaprálik, Michaela Kapráliková, Norika Krchňáková, Matúš Krnčok, Milo Kráľ, Gregor Miler, Marcela Molnárová, Mirka Ondrejčíková, Mirka Partlová, Dominika Richterová, Ján Slezák, Andrea Šprochová. Večerom divákov sprevádzala moderátorka Andrea Paulinyová.

Zdroj: Jana Plevová

Vyvrcholením podujatia bol slávnostný krst výnimočného Bodypainting kalendára na rok 2018 autorky Marty Gejdošovej, ktorého krstným otcom sa stal prezident World Bodypainting Association Alex Barendregt. Výťažok z predaja kalendára ako aj z celej akcie organizátori venovali na charitatívny účel - organizácii Ružová stužka n.f. na podporu prevencie onkologického ochorenia rakoviny prsníka. Príjemným zakončením akcie mala byť After party pre držiteľov VIP vstupeniek. O hudobný sprievod sa postaral Paľo Drapák.

(ts, ars, foto: Jana Plevková)

Páčil sa vám článok?