VIDEO: Pri Prístavnom moste došlo dnes k hrôzostrašne vyzerajúcej nehode autobusu č. 70

15.11.2017

Zdroj: FB PZ SR

Páčil sa vám článok?

Pod Prístavným mostom v Bratislave sa dnes popoludní zrazil autobus mestskej hromadnej dopravy (MHD) s osobným motorovým vozidlom. Išlo o linku č.70, ktorá pri nehode prerazila zvodidlá a skončila na trávniku mimo cesty. Na mieste zasahovala dopravná polícia aj záchranné zložky...

K dopravnej kolízii došlo na križovatke pod Prístavným mostom, kde sa vodič linky č.70 snažil vyhnúť osobnému automobilu, aby predišiel zrážke s tragickými následkami. Bilancia mimoriadnej nehody si napokon vyžiadala až šesť zranených, ktorým bolo poskytnuté lekárske ošetrenie. Našťastie nemusel byť nikto z cestujúcich ani šofér autobusu MHD hospitalizovaný. 

„Podľa doterajších informácií z miesta dopravnej nehody vodič osobného motorového vozidla zn. Škoda Fábia Combi  (EVČ BA) vchádzal do kruhového objazdu z diaľnice D1 smerom na Prístavnú ulicu, kde z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k stretu s autobusom MHD č. 70 prechádzajúcim po kruhovom objazde smerom na Bajkalskú ulicu. Autobus následkom stretu s vozidlom prerazil zvodidlá, narazil do stĺpu verejného osvetlenia a nakoniec zišiel dole svahom, kde skončil na trávnatom poraste. Pri dopravnej nehode sa zranilo 6 osôb, vodič a spolujazdkyňa osobného vozidla a 4 cestujúci. Všetci zranení boli službou rýchlej zdravotnej pomoci prevezení na ošetrenie do bratislavských nemocníc. Výsledok dychovej skúšky na zistenie alkoholu v dychu bol u oboch vodičov negatívny. Škoda spôsobená dopravnou nehodou bola predbežne vyčíslená na viac ako 13.500,- €. Doprava v uvedenom úseku je usmerňovaná hliadkou dopravnej polície. Presné príčiny, okolnosti ako aj miera zavinenia tejto dopravnej nehody sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania dopravných policajtov," informovala médiá policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 

Takto vyzerala situácia krátko po príchode polície: 

Bratislavské noviny oslovili hovorkyňu Dopravného podniku Bratislava Adrianu Volfovú: Autobus linky číslo 70 sa zrazil s osobným motorovým vozidlom. Vodič autobusu sa snažil duchaprítomne vyhnúť kolízii, pričom prerazil zvodidlá a vyšiel mimo cesty. Prítomné sú všetky záchranné zložky. Náš vodič a piati cestujúci sú ľahko zranení. MHD premáva bez obmedzení."

(ars, ms, foto: fb, video: FB PZ SR)

Páčil sa vám článok?