V Rači vzniká nové multifunkčné detské ihrisko s pitnou fontánkou a zábavou pre deti aj dospelých

13.11.2017

Zdroj: MČ Rača

Páčil sa vám článok?

Detské ihrisko na Hubeného ulici v Rači pri zdravotnom stredisku, ktoré sa v posledných rokoch stalo obľúbeným miestom skôr pre bezdomovcov ako pre deti, dostane čoskoro celkom novú tvár.

Dodávateľ prác – firma Energy Real, s.r.o. - zrealizuje rekonštrukciu ihriska v dvoch etapách. V prvej etape sa spevnia plochy, opraví a doplní sa oplotenie, doplnia sa nové hracie prvky pre deti,  napríklad pes alebo auto na pružine, reťazová hojdačka – bocianie hniezdo, veža so šmýkačkou, piškvorky, šesťhranná preliezka – rebrík s lezeckou stenou, kombinovaná preliezka a pieskovisko. Na ihrisku pribudne aj stolnotenisový stôl, fitnes prvky pre dospelých na cvičenie rúk, bicyklovanie, behanie, bradlá, lyžiar a kombinovaný stroj, ďalej petang, vonkajšie osvetlenie aj osvetlenie hracích plôch, opraví a doplní sa existujúci mobiliár, vybuduje sa aj pitná fontánka so šachtou pre zábavný rozprašovač a na záver prvej etapy sa pripravia inžinierske siete pre kontajnerové domčeky (kanalizácia, voda, elektro). Realizátor na ploche vysadí aj 5 nových stromov.

Zdroj: MČ Rača

​Takto vyzerá ihrisko v súčasnosti...

„V druhej etape pribudne bohaté multifunkčné ihrisko pre deti a na pripravené inžinierske siete sa napoja dva kontajnery - sanitárny kontajner -  kde budú toalety pre mužov, ženy a imobilných a priestor pre personál ihriska. Druhý kontajner bude obslužný – teda skladové priestory, drobný predaj balenej vody a balených pochutín. Vstup na ihrisko aj celý areál bude bezbariérový,“ povedal starosta Rače Peter Pilinský.

Revitalizácia ihriska bude trvať približne 6 mesiacov, v týchto dňoch sa už realizujú prvé výkopové práce. Cena za zhotovenie celého diela bola zmluvne stanovená na 205 713 eur s DPH. V lete budúceho roku by sa deti a ich rodičia mohli tešiť z nového moderného multifunkčného ihriska v Krasňanoch.

(ts, ars, foto: MČ Rača)

Páčil sa vám článok?