Dúbravka chystá šarkaniádu – padne na nej nový rekord?

17.10.2017

Zdroj: MČ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Púšťanie šarkanov má v mestskej časti Dúbravka niekoľkoročnú tradíciu. Úradujúcimi rekordérmi sú členovia rodiny Melišovcov, ktorých lietajúci šarkan už dva roky po sebe stúpal tak vysoko, až im bola šnúra krátka. To, či sa rekord podarí prekonať, sa ukáže už túto sobotu, teda 21. októbra.

Akcia s názvom Dúbravská šarkaniáda sa začína o 15-tej hodine v parku Pekníčka. Ide v poradí už tretí ročník jesennej oslavy šarkanov. Vítané sú všetky doma vyrobené draky, šarkany, vtáky, lienky aj iné zvery či tvory. Súťažiť sa totiž bude o najzaujímavejšieho ručne zostrojeného šarkana ako aj šarkana, ktorý vyletí najvyššie. Akcia v prípade priaznivého počasia sľubuje divadlo na oblohe. „Vietor na podujatí je vítaný, v prípade dažďa sa podujatie neuskutoční,“ hovorí Peter Varga, riaditeľ Domu kultúry Dúbravka.

Pár šarkanov sa bude dať požičať na mieste. Pripravené bude aj šarkanie tvorenie s Lenkou, pre účastníkov niečo sladké pod zub od dúbravskej Našej pekárne, na zohriatie teplý čaj. Vstup na podujatie je voľný.

(ts, ars, foto: MČ Dúbravka)

Páčil sa vám článok?