Tip na voľné chvíle: Jeseň je tu a s ňou i šarkaniády. Pozrite si, kde sa konajú tento víkend

14.10.2017
0

Zdroj: FB MČ Rača

Páčil sa vám článok?

Vonku je dnes krásne, svieti slnko a ak zafúka aj vietor, tak je to ideálna príležitosť vziať deti, šarkana a vyraziť von. Pozrite si prehľad šarkaniád, ktoré sa konajú tento víkend v Bratislave.

Šarkanov si tento víkend môžete púšťať s ostatnými v Rači, Vrakuni, Ružinove, Rusovciach i Petržalke. Samozrejme, ide to i všade inde, ale na organizovaných šarkaniádach sa môžete tešiť aj na sprievodný program a uvidíte veľa rôznych „drakov“.

Od 15.00 h do 17.00 h sa dnes koná šarkaniáda v Rači na Rendezi. „Príďte si užiť typicky jesennú atmosféru a zabaviť sa v športovom areáli na Sklabinskej ulici. Čaká na vás spoločný štart šarkanov, tvorivé dielne, diskotéka s Disko Jarkou, tombola či súťaž o „Naj- šarkana“. Prineste si šarkana, ktorého ste si vyrobili a vymaľovali podľa vlastnej fantázie doma (nemusí lietať). Tri najkrajšie šarkany získajú vecné ceny. Ten, kto šarkana nevlastní, nech nezúfa. Bude mať možnosť si ho zakúpiť priamo na mieste. K dispozícii bude aj bufet s občerstvením,“ pozývajú organizátori..

V rovnakom čase sa koná i šarkaniáda vo Vrakuni na nábreží Malého Dunaja. „Čaká Vás detská diskotéka a súťaž o najkrajšieho šarkana v kategóriach: doma vyrobený šarkan a kúpený šarkan. Oceníme aj kreativitu a nápaditosť. Pripravené sú sladké odmeny pre každého zúčastneného,“ sľubujú organizátori.

Táto tradičná jesenná akcia sa koná dnes od pol štvrtej i v Rusovciach za miestnym úradom,
smer PD Dunaj na Vývojovej ulici.

V Petržalke štartuje šarkaniáda až zajtra o 14.30 h a potrvá do 17.30 h. „Pozývame vás na pohodové nedeľné popoludnie plné zábavy. Okrem súťaže o najkrajšieho a najvyššie vyleteného šarkana sa môžete tešiť aj na muzičku od Countryfield. Nebudú chýbať ani poníky a ďalšie hry pre deti. Stretneme sa na Námestí republiky (lúka pri Tatra Banke - Tupolevova),“ pozývajú organizátori.

Od 14.00 h sa začala šarkaniáda i v Ružinove, konkrétne v parku na Ostredkoch.

(ms)

 

Páčil sa vám článok?