Domčeky na strome sa stali vyhľadávanou atrakciou, ubytovali sa tu i turisti z Hong Kongu

14.10.2017
0
Víkend v domčeku na strome si treba rezervovať vopred - FullSizeRender

Zdroj: Mestské lesy

Páčil sa vám článok?

Zaujímavým projektom, ktoré pripravili Mestské lesy v Bratislave v spolupráci s hlavným mestom, sú dva domčeky na strome, ktoré sa stali vyhľadávanou atrakciou v bratislavských mestských lesoch. Ich cieľom je ponúknuť ľuďom netradičný zážitok a prehĺbiť kontakt s prírodou.

Jeden z domčekov sa nachádza v Kačínskej doline a druhý v lokalite Dlhé lúky. Od svojej existencie sa v nich ubytovalo viac ako 400 návštevníkov. Tohtoročná ubytovacia sezóna potrvá ešte do konca októbra, pričom zostáva už len niekoľko voľných miest.

Ako v prvom poskytli mestské lesy na jeseň 2016 možnosť pre záujemcov prenocovať v tzv. Tree house, alias domčeku na strome, v Kačínskej doline, ktorý bol prvý svojho druhu nielen v Bratislave, ale aj na Slovensku. Od leta 2017 sa kvôli úspešnosti projektu možnosť o tento druh relaxu rozšírila aj na Dlhé lúky, kde mestské lesy vybudovali druhý domček na strome Pod dubmi. Široká verejnosť prijala túto možnosť s veľkým záujmom a domčeky boli celú sezónu obsadené. 

„Pobyt v domčeku sa stáva pre mnohých maximálnym zážitkom, kde citlivejší ľudia vnímajú energiu stromov, počúvajú zvuky lesa, pozorujú život v korunách stromov, iní si tu zase prídu vychutnať romantické chvíle vo dvojici,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

O veľkej obľube a spokojnosti s týmto projektom svedčí aj to, že Mestské lesy v Bratislave počas celej sezóny nemali ani jednu sťažnosť na dobrodružné ubytovanie v domčekoch na strome, kde jedna noc stojí 100 eur.  Navyše, tieto domčeky nenavštívili len obyvatelia z Bratislavy a okolia, ale aj zahraniční návštevníci.

 Ako ďalej uviedol Nesrovnal: Boli tu klienti z Hong Kongu, Izraela, Rakúska, Lotyšska,  Anglicka, Českej republiky, Maďarska a mnohých ďalších krajín. V domčekoch je kniha návštev, kde návštevníci píšu odkazy, pričom najviac sa skloňujú slová ako „príjemne“, „fantasticky“, „ticho“,  „krása“, „zvieratá“, „relax“, „zážitok“, „rozprávka“. Väčšina z nich sa chce vrátiť aspoň na jednu noc do domčeka aj na budúci rok.“ Domčeky sa stali niekoľkokrát aj svedkom žiadosti o ruku.

Ubytovanie v domčekoch na strome je možné od jari do jesene v závislosti na vonkajších teplotných podmienkach. Od apríla do septembra 2017 bola obsadenosť domčeka na Kačíne 90 dní a prenocovalo v ňom 257 ľudí. Domček na Dlhých lúkach mal obsadenosť cez leto 39 dní a prenocovalo tam 151 ľudí.

Záujemcovia si môžu prenocovanie v domčeku rezervovať na webovej stránke mestskej organizácie Mestské lesy v Bratislave, ktorá oba domčeky na strome prevádzkuje.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?