Cez víkend chystajú na bratislavskom letisku dni otvorených dverí

19.9.2017

Zdroj: Letisko M.R.Štefánika

Páčil sa vám článok?

Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a. s. pozýva verejnosť na Dni otvorených dverí, ktoré sa budú konať v dňoch 22. až 24. septembra 2017, pričom pre záujemcov je pripravený pestrý program nielen v termináli, ale aj na letiskovej ploche.

Exkurzie na letiskovej ploche budú prebiehať v rôznych časoch a záujemcovia o ne sa museli vopred nahlásiť, teda zaregistrovať na oficiálnej stránke letiska. Tento proces prebiehal od 4. 9. do včera, teda 18.9. a v súčasnosti už sú všetky kapacity termínov obsadené, takže nezaregistrovaným účastníkom žiaľ nebudú exkurzie umožnené. „Návštevníci budú mať možnosť zhliadnuť vládne špeciály a lietadlá na ploche letiska. Priblížime aj nevyhnutné bezpečnostné opatrenia platiace na letiskách, vrátane zakázaných predmetov, ktoré nemožno vziať na palubu lietadla, opäť návštevníci uvidia aj ukážku práce policajných psovodov, colníkov či biologickej ochrany letiska. Vystavená bude tiež letisková technika, ale aj záchranársky vrtuľník spoločnosti Air Transport Europe. Deti si budú môcť vyskúšať aj letecký simulátor, ktorý predvedie Katedra leteckej dopravy FPEDAS Žilinskej univerzity v Žiline,“ píše sa na oficiálnej stránke letiska.

Určite sa bude na čo pozerať, keďže v akcii bude aj pyrotechnický robot Emil, balistické kufre a pekne zblízka uvidíte aj nepriestrelný oblek, respektíve vestu či helmu. Na vyvolených čaká prehliadka interiéru vládneho špeciálu Tupolev TU 154-M, záchranárskeho vrtuľníka spoločnosti Air Transport Europe (ATE), ale aj inej vystavenej letiskovej techniky vrátane hasičského vozidla Scania. Aj biologická ochrana letiska bude celkom atraktívnou záležitosťou, nakoľko sa o ňu postará akcia vycvičeného dravca – sokola.

(ts, ars, foto: bts)  

Páčil sa vám článok?