Zdá sa, že v Karlovej Vsi vyriešili problém s rezidentským parkovaním...

Zdroj: FB Karlova Ves

Páčil sa vám článok?

V mestskej časti Karlova Ves, konkrétne v lokalite Hlaváčikova – Veternicová, vznikla nedávno rezidentská parkovacia zóna, ktorú spočiatku vodiči nerešpektovali, ale po zásahu mestskej časti už začína plniť svoju funkciu.

V prvých dňoch od spustenia pilotnej prevádzky niektorí majitelia áut vyhradené miesta nerešpektovali, a tak bol následne každý z nich upozornením za stieračom informovaný o tom, že sa dopúšťa priestupku. To zrejme zabralo, lebo kým v nedeľu večer ani v pondelok sa tu vôbec nedalo zaparkovať, tak už počas týždňa sa miesta určené na rezidenčné parkovanie začali uvoľňovať. Svedčí o tom aj fotografia, ktorú na miestny úrad v Karlovej Vsi poslala obyvateľka Hlaváčkovej 2. „Od pondelka od 17:30 bola naša ulica vždy beznádejne obsadená cudzími vozidlami až do nasledovného rána, tak dnes po osemnástej hodine som tu narátala až 10 voľných miest,“ napísala pani do sprievodného textu.

Miestny úrad v tejto súvislosti vydal toto vyhlásenie: „Ďakujeme šoférom rešpektujúcim nové značenie v zóne. Veríme, že situácia sa pre rezidentov v zóne bude každým dňom zlepšovať a budú môcť pri svojich domovoch vo večerných hodinách pri návrate z práce stále ľahšie zaparkovať.“

Faktom je, že situácia s parkovaním v Karlovej Vsi dlhodobo prekážala každému. Nielen chodcom, ktorých bezpečnosť na chodníkoch a pri prechodoch pre chodcov bola ohrozená aj šoférmi, ktorí nemali kde legálne zaparkovať a každodenne museli porušovať vyhlášku a ísť do rizika, že dostanú pokutu. „Zavedenie zóny umožní na tomto území zredukovať počet automobilov na ulici a hlavne na chodníkoch a vo vnútroblokoch. Pomôže rezidentom parkovať lepšie ako doposiaľ a pomôže definitívne zhodnotiť mieru zaplnenia priestoru rezidentskými automobilmi. Takto bude možné v budúcnosti monitorovať situáciu v zóne a prispôsobovať sa novým vzniknutým situáciám,“ dodali zástupcovia karloveskej samosprávy.

(ars, foto: Facebook Karlova Ves)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie