V Podunajských Biskupiciach chystajú 18. ročník súťaže vo varení guláša

Zdroj: MÚ Podunajské Biskupice

Páčil sa vám článok?

Súťaž vo varení guláša o cenu starostky má v mestskej časti už bohatú históriu a každoročne priláka do Podunajských Biskupíc stovky návštevníkov. Jej 18. ročník sa bude tento rok konať v sobotu 9. septembra pred domom kultúry Vetvár na Biskupickej ulici.

Výťažok z podujatia poputuje na nákup školských pomôcok pre žiakov 1.ročníkov ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti BA – Podunajské Biskupice. Súťaž vo varení guláša o cenu starostky organizuje mestská časť Podunajské Biskupice s finančnou podporou Bratislavského samosprávneho kraja. Súťaže vo varení guláša sa každoročne zúčastňuje viac ako 20 súťažných tímov. Víťazmi sú všetky družstvá, pretože svojou účasťou prispejú na dobrú vec. Špeciálna cena poputuje aj pre najlepšie oblečené družstvo. „Srdečne všetkých na 18. ročník súťaže vo varení guláša pozývam. Príďte ochutnať skvelý guláš, zažiť výbornú atmosféru tohto podujatia a jedinečný ráz mestskej časti Bratislava – Podunajské Biskupice," nechala sa počuť starostka Podunajských Biskupíc Alžbeta Ožvaldová, ktorá víťaznému tímu venuje aj svoju špeciálnu cenu. 

Súťaž vo varení guláša je zakaždým spojená s viacerými sprievodnými podujatiami. V dome kultúry Vetvár sa bude konať 16. ročník celomestskej výstavy ovocia, zeleniny a kvetov. Pred domom kultúry Vesna to bude predajná výstava originálnych umelecko-remeselníckych predmetov a výrobkov obyvateľov Podunajských Biskupíc a v priestoroch Cezhraničného a informačného a impulzného centra otvorí starostka Alžbeta Ožvaldová výstavu fotografií z unikátneho archeologického náleziska v Podunajských Biskupiciach. Popoludní sa v areáli školy na Biskupickej ulici bude konať už 19. ročník hasičskej súťaže o putovný pohár starostky – Memoriál Jozefa Duranského. Počas celého dňa sa o dobrú náladu postará dychová kapela Fidlikanti a DJ Gabo.

(ts, ars, foto: MÚ Podunajské Biskupice)

 

Páčil sa vám článok?