V Starom Meste bolo predaných už 80 percent bytov

4.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Z celkového počtu 9000 obecných bytov bolo doteraz v Starom Meste pre­da­ných 6750. Potvrdil to starosta Andrej Ďurkovský s tým, že do novembrových komunálnych volieb mestská časť predá nájomníkom do osobného vlastníctva aj zostávajúce obecné byty.

Ako v tejto súvislosti ďalej zdôraznil starosta A. Ďurkovský, z podaných žiadostí je vybavených už 80 percent a zvyšok by nemal byť problém do volieb dotiahnúť. Ako upozornil, nie všetky byty Staré Mesto odpredá - pre sociálne slabších totiž vyčlenila mestská časť tie, ktoré zrekonštruovala na vlastné náklady.

„Považujeme to za dočasné bývanie, očakávame, že nájomníci si budú hľadať iné, vlastné možnosti bývania. To samozrejme neznamená, že ten, kto príde po voľbách po nás, to nemôže zmeniť. My však máme záujem, aby sme tento stav zachovali,” povedal starosta Andrej Ďurkovský.

Proces odpredaja obecných bytov do osobného vlastníctva nájomníkov bol v Starom Meste značne komplikovaný, pretože v mnohých prípadoch nebola k domom úplná technická dokumentácia, v niektorých prípadoch dokonca vôbec neexistovala. Naviac celú situáciu skomplikovali majetkovo-vlastnícke problémy.

(stn)

Páčil sa vám článok?