Kúpalisko Mičurín otvoria pre verejnosť už v utorok 4. júla o 12-tej!

3.7.2017
0

Zdroj: sb

Páčil sa vám článok?

Dobrá vec v prospech verejnosti sa konečne podarila! Aj takto vnímajú znovuotvorenie kúpaliska Mičurín na Búdkovej ceste obyvatelia Starého Mesta, ale aj ostatní Bratislavčania.

Aj keď je to dosť neobvyklé, tak zrevitalizované kúpalisko na Búdkovej ulici v Bratislave príde v utorok 4. júla 2017 o 14. hodine osobne otvoriť minister školstva Peter Plavčan. Práve jeho rezort má totiž objekt bývalej Ekoiuventy, ktorého súčasťou je aj bazén, v správe. Aj keď oficiálny program pri príležitosti otvorenia kúpaliska sa začne o druhej popoludní, tak kúpalisko bude prístupné verejnosti už od 12.00 hod.

Radosť majú aj členovia Občianskeho združenia Mičurín, ktorí bojovali za záchranu celého areálu pre verejnosť a veľmi intenzívne protestovali proti tomu, aby sa objekt predal developerom. „Absolútny základ všetkému snaženiu dala naša iniciatíva z roku 2013 za vyhlásenie celého areálu za Národnú kultúrnu pamiatku, čo sa nakoniec aj podarilo," povedal predseda združenia Marcel Šimončič. Okrem kúpaliska bude verejnosti k dispozícií aj amfiteáter. Pre OZ Mičurín boj za záchranu celého areálu nekončí, ale aj naďalej pokračuje. O ďalších podrobnostiach chcú občanov prostredníctvom médií informovať na mimoriadnom brífingu, ktorý v blízkom čase pripravujú. Pozrite si v našej galérii, ako aktuálne vyzerá bazén a jeho najbližšie okolie približne 24 hodín pred oficiálnym otvorením kúpaliska. 

(ars)

Páčil sa vám článok?