Skvelá správa pre Bratislavčanov – už o pár dní otvoria staronové kúpalisko Mičurín

30.6.2017

Zdroj: abn

Páčil sa vám článok?

Na území Starého Mesta je jediné kúpalisko - Mičurín, ktoré však bolo posledné dva roky zatvorené. Po nevyhnutnej rekonštrukcii bazéna začiatkom júla ho opäť sprístupnia verejnosti.

​V areáli bratislavskej Iuventy na Búdkovej ceste č.2 (kúsok od konečnej trolejbusu č.203) sa nachádza aj kúpalisko prezývané Mičurín. Aj keď ide vlastne len o jeden 25-metrový bazén, tak práve tichá lokalita v lukratívnej časti Starého Mesta len kúsok pod Slavínom sem v nedávnej minulosti vedela prilákať denne 150 až 200 návštevníkov. Pôvodný bazén bol postavený koncom 50. rokov minulého storočia a bol dimenzovaný ako kúpalisko pre pionierov v tábore, ktorý sa v tomto areáli kedysi nachádzal, teda nebolo určené pre širokú verejnosť. Až v roku 2003 Iuventa uzavrela dohodu s bratislavským Starým Mestom o využívaní kúpaliska aj pre potreby verejnosti. Naposledy bolo v prevádzke v roku 2014.

V lete 2015 ako aj vlani bol už bazén bez vody a opustená bola aj budova Ekoinuventy, ktorá sa nachádza o kúsok vyššie a kedysi sem chodili deti na rôzne krúžky. Nevyužívaný objekt mal byť predaný súkromným investorom voči čomu však intenzívne protestovali miestni obyvatelia aj občianski aktivisti a tak napokon zostal vo vlastníctve štátu, teda konkrétne Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Zaujímal nás osud spomínaného kúpaliska a jeho hovorkyňa Ivana Skokanová pre Bratislavské noviny uviedla: „Na jeseň bola urobená komplexná rekonštrukcia bazéna a začiatkom júla, teda pravdepodobne budúci týždeň otvoríme kúpalisko pre verejnosť.“ Bratislavčania sa teda môžu tešiť – do portfólia bratislavských kúpalísk pribudne ôsme. A k Delfínu, Matadorke, Rosničke, Tehelnému polu, Zbojničke v Rači či letným kúpaliskám v Krasňanoch a Lamači sa už čoskoro pridá opäť aj Mičurín. O jeho otvorení budeme verejnosť na našom webe včas informovať.

(ars)

Páčil sa vám článok?