Včelí chodník poučí o histórii včelárstva

5.6.2016
0
Včelí chodník poučí o histórii včelárstva - vceli_chodnik
Páčil sa vám článok?

Mestské lesy otvorili včelí náučný chodník Karpatská včela. Trasa chodníka vedie po turistickej ceste Lamač Klanec - Kačín a končí sa pri včelnici MLB (bývalá lesná škôlka). Včelí chodník tvorí päť náučných panelov.

Dĺžka náučného chodníka je dva kilometre, chodník je bezbariérový, vedie po asfaltovej ceste a pre turistov využívajúcich MHD je možné napojiť sa na chodník aj z konečnej autobusu č. 43 na Kačíne. Návštevníci lesoparku sa dozvedia o histórii včelárstva, ako aj o živote včiel a o prospešnosti včelích produktov pre zdravie.

Zámer rozšírenia činnosti vznikol v roku 2015, keď bol zrekultivovaný areál bývalej lesnej škôlky a kúpené prvé dve včelstvá. „Veríme, že zvýšenou opeľovacou činnosťou sa zvýši biodiverzita celého lesa,“ povedal riaditeľ Mestských lesov J. Zikmund.

Na začiatku boli dve včelstvá, tento rok je v pláne rozšíriť ich o pätnásť, neskôr by sa mal počet zdvojnásobiť. Mestské lesy spolupracujú s bratislavskými včelármi a majú v pláne vytvoriť nielen produkčnú a vzdelávaciu včelnicu, ale aj včeliu záhradu.

(jz)

Páčil sa vám článok?