Bratislavská zoo má malé prírastky

10.4.2016
0
Bratislavská zoo má malé prírastky - zoo
Páčil sa vám článok?

Deti, ale aj ich rodičia sa dočkali! Zoologická záhrada otvorila 2. apríla 2016 svoju hlavnú letnú sezónu. Záhrada v tento deň spolu s návštevníkmi oslávila deň vtákov (1. apríla), začiatok novej sezóny a zároveň aj otvorila nové detské ihrisko - Detskú rezerváciu. Ihrisko bolo zatiaľ v skúšobnej prevádzke.

„Zoologická záhrada je živý organizmus, ktorý má svoje čaro v zimnej i v letnej sezóne. Vlani sme priviezli samicu orangutana sumatrianskeho s mláďaťom, ktorí si u nás perfektne zvykli a návštevníci ich môžu vidieť spolu s naším samcom Filipom v pavilóne primátov. Jar so sebou tradične prináša i mláďatká, tento rok nám príroda dopriala prírastky napríklad u sitatungy západnej, kozičky domácej, ťavy dvojhrbej, dikobraza bielochvostého, diviaka lesného, lamy krotkej, lemura kata, takže návštevníci sa môžu potešiť pohľadom na zvieracie ,deťúrence´,“ informovala Katarína Moravcová, vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu.

Jednou z úloh záhrady je aj vzdelávanie verejnosti. „Aj preto sme spolu oslávili Svetový deň makakov a pripomenuli sme si ich výnimočnosť, ohrozenie tohto druhu vo voľnej prírode a spôsoby ich ochrany. Návštevníkom sme pri tejto príležitosti pripravili antistresovú maľovanku v tvare makaka, aby sme tak upriamili ich pozornosť na tento druh,“ dodala Katarína Moravcová.

Zoologickú záhradu už najbližšie čaká podujatie Bratislava pre všetkých (23. a 24. apríla), 8. mája to bude Deň matiek (pre mamičky pripravia bohatý program, odhalia dojčiacu zónu, animátori sa postarajú o ratolesti a mamy sa budú môcť zveriť do rúk odborníkom na krásu), 15. mája Veľký festival maskotov, 28. mája Medzinárodný deň detí... Počas celej sezóny (od mája do októbra) sa konajú víkendové komentované kŕmenia, vozenia na koníkoch, pre školy aj sprevádzania a výučbové programy. Záhrada je od apríla do októbra otvorená denne od 9.00 do 18.00 h, vstupné pre dospelého je 5 €, detský návštevník zaplatí 3,50 €.

(km)


Počas prvého dňa zaujalo návštevníkov aj venčenie nosáľa červeného.
Foto: Jana Kožíková

Páčil sa vám článok?