Trhovisko čaká rekonštrukcia

29.1.2016
0
Trhovisko čaká rekonštrukcia - hronska_trhovisko
Páčil sa vám článok?

Poslanci Podunajských Biskupíc rozhodli, že známe trhovisko na Hronskej ulici čaká rekonštrukcia. Miestne zastupiteľstvo na decembrovej schôdzke už aj schválilo zámer prestavby trhoviska na Hronskej a prednostke miestneho úradu uložilo pripraviť súťaž návrhov schváleného zámeru, vrátane ich vizualizácie, a následne ich predložiť na rokovanie miestneho zastupiteľstva.

Podľa poslancov je trhovisko v zlom stave, zo stavebno-technického hľadiska už dlhšie nevyhovujúce. Plochy trhoviska sú údajne opotrebované, siete technickej infraštruktúry vyriešené iba provizórne, s malou kapacitou a nevyhovujúce z hľadiska súčasných požiadaviek na bezpečnostné alebo hygienické predpisy a technické normy.

Trhovisko sa na programe zastupiteľstva neobjavilo prvý raz. Naposledy sa tak stalo pred dvoma mesiacmi, keď sa rozoberala vyše 15 rokov stará projektová dokumentácia. Koncom minulého storočia sa uvažovalo aj o zastrešení trhoviska, čo sa však nepodarilo dotiahnuť do konca. S týmto návrhom sa nestotožnili ani súčasní predstavitelia Podunajských Biskupíc, podľa ktorých by to bolo finančne príliš náročné. Výsledkom rokovaní je, že miestna časť dostane na výber niekoľko variantov riešenia prestavby.

(ts)

Páčil sa vám článok?