Rača zriadila zelenú linku

5.2.2015
0
Rača zriadila zelenú linku - ciernaskladka_kalna_raca
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Bratislava-Rača spustila nonstop Zelenú linku, ktorá má slúžiť občanom na nahlasovanie podnetov či problémov v ich okolí. Ľudia, ktorí by chceli úrad upozorniť napríklad na zlomenú lavičku či dopravnú značku, tak môžu urobiť kedykoľvek buď telefonicky alebo mailom.

„Ide o akýsi dispečing čistoty a životného prostredia, ktorým by sme sa chceli viac priblížiť k občanom a uľahčiť im komunikáciu s úradom. Výhodou linky je, že po nahlásení podnetu dostanú občania v pracovných dňoch do 48 hodín odpoveď s opisom a predpokladaným termínom nápravy,“ povedal starosta Rače Peter Pilinský.

Zelená linka bude slúžiť najmä na riešenie aktuálnych problémov v ich okolí, napríklad následkov vandalizmu či vzniku novej čiernej skládky. „Zelená linka by nemala byť využívaná na sťažnosti typu neodhrnuté cesty alebo nepokosená tráva, pretože v týchto veciach dodržujeme stanovený harmonogram prác a riešime situáciu podľa jej naliehavosti,“ dodal starosta.

Občania budú môcť podnet zo svojho okolia nahlásiť buď na bratislavské číslo 32199288 alebo na mailovú adresu zelenalinka@raca.sk.

mik

Páčil sa vám článok?