Aby sa nerozhodovalo o vás bez vás!

23.10.2014
0
Aby sa nerozhodovalo o vás bez vás! - droba_chren
Páčil sa vám článok?

Práve teraz sa rozhoduje o tom, ako bude Ružinov v budúcnosti vyzerať. Na verejné pripomienkovanie boli predložené územné plány zón pre oblasti Štrkovec, Bajkalská – Drieňová a Bajkalská – roh. V najbližšej budúcnosti sa bude rozhodovať aj o ďalších plánoch zón, napríklad Cvernovka či o oblasti na Ostredkoch.

Územné plány zón neznamenajú, že sa začne v Ružinove stavať. Stanovujú ale záväzné pravidlá o tom, čo sa postaviť smie a nesmie v danej lokalite.

Nad rámec stavebného zákona prebehlo 8. októbra stretnutie s občanmi k predloženým návrhom v oblasti Štrkovca. Ukázalo sa, že obyvatelia Ružinova sa chcú aktívne vyjadriť a zapojiť, a že je pre nich dôležité, aby sa o možnej výstavbe či zeleni nerozhodovalo bez nich. Zo stretnutia vzišlo mnoho dobrých podnetov, ktoré sa do projektov premietnu.

Jedným z hlavných autorov územných plánov zón je architekt Branislav Kaliský. Spolu s poslancami Jurajom Drobom a Martinom Chrenom kandidujeme za poslancov mesta Bratislava v Ružinove.

Namiesto presviedčania vás chceme spoločne požiadať o spoluprácu. Naším spoločným cieľom je vytvárať projekty, ktoré Ružinov zveľadia. Žijeme tu rovnako ako vy.

Vždy sme bojovali za ľudí a za ich práva. Vypočuť vás chceme aj dnes a zaväzujeme sa, že vaše pripomienky – a váš hlas – budeme vždy rešpektovať aj po našom zvolení.

Dnes je možnosť do návrhov územných plánov zón zapracovať všetky vaše pripomienky. Každý váš návrh je nápomocný pri podrobnej analýze potrieb a možností riešených území.

Nové ružinovské zastupiteľstvo bude schvaľovať až výsledný návrh, ktorý bude spracovaný aj na základe vašich pripomienok. Využite preto príležitosť a napíšte nám.

Pripomienkovať územné plány zón môžete na Miestnom úrade v Ružinove alebo napíšte priamo na e-mailovú adresu kalisky@respect.as. Všetky podklady nájdete na webovej stránke www.poriadokvruzinove.sk.

V najbližších štyroch rokoch sa bude rokovať aj o novom územnom pláne mesta Bratislavy, ktorý tiež ovplyvní nás všetkých obyvateľov – a o to dôležitejšie je mať zvolených zástupcov, ktorí chcú a budú počúvať hlas občanov.

Juraj Droba, Martin Chren, Branislav Kaliský


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?