NÁZOR: Arogancia Lidlu na Ostredkoch pokračuje

10.8.2014
0
Názor: arogancia lidlu na ostredkoch pokračuje - lidl_ostredky1
Páčil sa vám článok?

Neviem presne určiť čas, kedy sme sa ako obyvatelia bytového domu Obežná naposledy dobre vyspali. No jedno viem určiť presne. Arogancia, s akou sa pri prístavbe svojej kancelárskej budovy spoločnosť Lidl od začiatku stavby prezentuje, je hodná zamyslenia.

Pred skoro tromi mesiacmi začali pod oknami obyvateľom Obežnej ulice z ničoho nič rozširovať kancelársku budovu. Bez akejkoľvek informovanosti obyvateľov, v bezprostrednej blízkosti bytového domu, doslova pod oknami, vyrastá v hluku a prachu kancelárska opacha.

Už skoro deväťdesiat dní sa snažím ako jeden z obyvateľov dohodnúť so zástupcami spoločnosti Lidl na nejakom vzájomnom kompromise (pretože som bol nájomcami bytov riadne zvolený na schôdzi domovej správy ako zástupca bytového domu Obežná), no zatiaľ bezvýsledne.

Riešenie problému spoločnosť Lidl očividne vôbec nezaujíma a vyzerá to tak, že ich v blízkej budúcnosti ani zaujímať nebude.

Spoločnosť Lidl sme pritom 26. júna 2014 oslovili listom s požiadavkami, jednou z nich je napríklad výsadba stromov, ktoré by prekryli výhľad z nášho domu na ich dostavbu (tá má momentálne tri poschodia a stojí priamo pred naším domom Obežná v zhruba 16 metrovej vzdialenosti, pričom si hľadíme z okien do okien), ďalšou je výstavba detského ihriska a parku na ich pozemku, ktoré by sprístupnili ľuďom cestu zo sídliska Ostredky smerom k Ružinovskej (pretože práve tento úsek oddeľuje veľký plot spoločnosti Lidl a my ho musíme neustále celý obchádzať).

No a takisto sme do požiadaviek uviedli aj to, aby bolo zásobovanie predajne Lidl uskutočňované výlučne v čase od 8.00 do 22.00 hodiny (pretože je zásobovanie veľkým kamiónom spoločnosti Lidl vykonávané v ranných hodinách medzi pol jednou a pol treťou v noci, s hlukom, buchotom a pípaním cúvajúcich nákladiakov).

Po stretnutí so starostom Ružinova Dušanom Pekárom (ktorému sme 9. 6. 2014 odovzdali petíciu za zastavenie dostavby) sme boli z jeho úst uistení, že kamión už nebude takto skoro ráno na naše sídlisko jazdiť a robiť hluk. Žiaľ, všetko to boli iba slová. V skutočnosti neurobil nič, čím by za mesiac a pol dotknutému domu a takisto sídlisku Ostredky nejako zásadne pomohol. Možno je to preto, že práve on podpísal spomínanú dostavbu a teraz sa snaží kvôli blížiacim sa voľbám držať čo najviac v úzadí...

Aj samotná spoločnosti Lidl sa k našim požiadavkám stavia veľmi chladne a arogantne. Naťahuje len zbytočne čas a nie je absolútne ochotná sa s nami ako obyvateľmi dotknutého domu Obežná stretnúť, porozprávať a dohodnúť. Z ich krokov a z krokov miestneho aj stavebného úradu sme ako obyvatelia obytných domov Obežná, Družicová, a takisto celých Ostredkov, naozaj veľmi sklamaní. Všetko sme si pritom mohli už dávno dohodnúť a pomôcť obyvateľom sídliska Ostredky.

Na záver článku by som sa chcel ešte za mňa a za celé Ostredky pekne poďakovať okrskovej polícii na Ostredkoch, TV Markíze, denníku Sme, Ružinovskej televízii, Bratislavským novinám, nezávislému kandidátovi za Ostredky pánovi Martinovi Patoprstému, všetkým nájomcom obytných domov Obežná a Družicová, kandidátovi na post primátora pánovi Ivovi Nesrovnalovi, poslancovi Mestského zastupiteľstva Mariánovi Greksovi, a veľa veľa ďalším, ktorí nám s touto kauzou pomohli a stále pomáhajú. 

Špeciálne sa chcem poďakovať poslancovi NR SR pánovi Martinovi Chrenovi, ktorý nám prisľúbil už na samom začiatku pomoc a slovo ako správny chlap a politik aj dodržal. Výrazným spôsobom nám s našimi problémami ako Ružinovčan pomohol a vo všetkých veciach sa s investovaním vlastného času osobne angažoval.

Ďakujeme.

Henrich Schlesinger, Ružinovčan


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?