Od apríla budú v Rači farmárske trhy

20.3.2014
0
Od apríla budú v rači farmárske trhy - farmarsky_trh
Páčil sa vám článok?

Od apríla do októbra budú v Rači pred Nemeckým kultúrnym domom každú sobotu farmárske trhy. Sezónne čerstvé produkty priamo od farmárov si budú môcť Račania kúpiť vždy od 8.00 do 14.00 h.

„Farmárske trhy majú slúžiť ako predajné miesto pre poľnohospodárov. Zaručíme, že všetky predávané výrobky sú pestované, chované, nakladané, údené alebo inak pripravené priamo našimi výrobcami,“ povedal Vladimír Novotný z firmy Farmárske trhy, s.r.o.

Ponuka trhovníkov má byť pestrá: sezónne produkty, mliečne výrobky, chlieb a pečivo, domáce koláče, klobásy, údeniny, mäsové výrobky, domáce cestoviny, slovenské sladkovodné ryby, ovocie, zeleniny, čerstvé, rezané a sušené kvety, čerstvé aj sušené bylinky, koreniny, sadenice, semená, domáce sirupy, ovocné šťavy, mušty, slovenské vína, med, medovina, včelie produkty, kvasená kapusta, domáce zaváraniny.

„Jedným z cieľov trhov je ukázať, že nie je potrebné dovážať na Slovensko to, čo máme možnosť si vyrobiť sami. Priamy predaj zároveň farmárom dáva šancu lepšie prežiť v globalizovanej ekonomike,“ uviedol račiansky starosta Peter Pilinský.

(mch)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie