Pre vyrúb stromov na Ceste na Klanec podali trestné oznámenie

7.2.2014
0
Pre vyrúb stromov na ceste na klanec podali trestné oznámenie - strom_pen
Páčil sa vám článok?

Vlani na jeseň došlo k nelegálnemu výrubu stromov v blízkosti domovej zástavby na Ceste na Klanec v mestskej časti Lamač. Okresný úrad Bratislava už v tejto súvislosti podal trestné oznámenie.

„Žiadateľ podal ešte v septembri 2013 na miestny úrad Lamač žiadosť o výrub drevín na pozemku do 40 cm obvodu kmeňa. Úrad mu v odpovedi vysvetlil, že k takémuto výrubu žiadosť nepotrebuje, zároveň ho upozornil na to, že ak plánuje výrub väčších drevín, musí o súhlas s dostatočným predstihom požiadať,“ uviedol starosta mestskej časti Lamač Peter Šramko. To však majiteľ podľa starostu neurobil.

V októbri dostal miestny úrad anonymný podnet na nelegálny výrub. Pracovníci referátu životného prostredia preto vykonali na mieste obhliadku a zistili, že zničené boli aj dreviny, ktorých výrub si vyžaduje úradný súhlas. Lamačský miestny úrad následne podal podnet na Slovenskú inšpekciu životného prostredia.

Inšpekcia podnet postúpila pozemkovému a lesnému odboru Okresného úradu Bratislava. Ten podal v stredu 22. januára 2014 na Okresné riaditeľstvo Policajného zboru Bratislava 4 trestné oznámenie. Výška pokuty pre fyzickú osobu môže v tomto prípade podľa zákona dosiahnuť 3220 eur.

(lam)

Páčil sa vám článok?