Bratislava má príliš malý rozpočet

26.1.2014
0
Bratislava má príliš malý rozpočet - euro
Páčil sa vám článok?

Po zhruba tridsiatych rokoch, keď sa na výstavbu metra nezmyselne vyhodilo asi 40 miliónov eur, sa začala realizovať stavba električky z Petržalky na Šafárikovo námestie. Stále mi však nie je jasné, že ako električka prejde cez križovatku pri Univerzite Komenského? Verím, že križovanie električky a Vajanského nábrežia bude MIMOÚROVŇOVÉ! Ak nie, tak to ani nestavajte!

Trošku ma potešilo, že koľajnice budú vybudované ako tram-train, to znamená s dvomi rozchodmi. Ten úzky rozchod 1000 mm je veľké mínus bratislavskej električky. V každej zákrute nesmierne píska a vŕzga.

Ešte si dovolím upozorniť na príliš malý rozpočet Bratislavy. Prirovnávam Bratislavu k Prahe, ktorá má na rok 2014 rozpočet 1,6 miliardy eur. A Bratislava zhruba 280 miliónov eur. Na základe počtu obyvateľov a rozlohy by mala mať Bratislava rozpočet okolo 670 miliónov eur. Preto má Bratislava problémy.

Praha stavia tunelové systémy, predlžuje metro, začína stavať trasu D... V Bratislave za posledných 40 rokov nepostavili ani centimeter koľajníc! Chýbajú mimoúrovňové križovatky Trnavská - Bajkalská, Vajnorská-Bajkalská, Račianska - Jarošova, tunel pod Kramármi, stanica Filiálka, Autobusová stanica Mlynské nivy, hlavná stanica atď...

Tibor Petrovský, Bratislava
LIST ČITATEĽA


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?