Herne a kasína rastú ako huby po daždi

20.12.2013
0
Herne a kasína rastú ako huby po daždi - herna1
Páčil sa vám článok?

Ružinov sa za ostatné roky vyprofiloval na raj kasín a herní, ktoré tu potichučky vyrástli ako huby po daždi. Pre niekoho vehementný záujem, a tiež s niekoho výrazným posvätením a povolením. Asi polovica bývalých objektov potravín je tu zmenená na herne. Priamo na sídliskách.

Kde tu vznikla takáto „spoločenská potreba“? Prečo nebolo prednejšie napríklad opraviť tu chodníky? Miesto toho tu po nich jazdia autá majiteľov týchto „kutlochov“ a ich návštevníkov - jazdia cez chodníky plné ľudí až pred vchody (stále na chodníkoch).

Prečo sa tu radšej neuprednostňuje dohľad nad poriadkom, aj takým, ako je ničenie chodníkov a ohrozovanie chodcov autami, viditeľnými pešími hliadkami policajtov? Policajti nepotrebujú iniciatívne na nič dozerať v rámci celej pracovnej doby, radšej čakajú výhradne len na zavolanie na telefón.

Prečo sa konečne niečo prínosné neurobí s chátrajúcim Papánkovým námestím? Radšej sa každý „zodpovedný“ tvári, akoby nikdy neexistovalo. Radšej sa z tej vojnovej trosky po dlhých rokoch potichu odsťahovala aj VÚB, aj centrála SDKU-DS. Radšej sa tu na verejných flekoch premýšľa, ako kde povoliť a otvoriť nové herne.

Z diskusie na www.banoviny.sk
LIST ČITATEĽA


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?