Stromy nad potrubím na Bakošovej zatiaľ nevyrúbu

30.9.2013
0
Stromy nad potrubím na bakošovej zatiaľ nevyrúbu - bakosova_protest2
Páčil sa vám článok?

Plynári sa dostali do sporu s obyvateľmi Bakošovej ulice v Lamači. Slovenský plynárenský priemysel, a.s., totiž žiada výrub 49 stromov, ktoré rastú na trase rozvodu plynu a koreňovým systémom ohrozujú bezpečnosť plynovodu. Lamačania tvrdia, že to nie je pravda a sú proti tak rozsiahlemu výrubu.

Lamačania spísali proti výrubu petíciu s tým, že sú podľa revíznej správy z apríla 2013 z hľadiska bezpečnosti plynovodu splnené podmienky prevádzky. Navyše, doteraz na Bakošovej ulici nebola žiadna porucha plynovodného potrubia.

Samospráva zatiaľ správne konanie vo veci výrubu stromov nezastavila, vyžiadala si však od plynárov spresnenie žiadosti o výrub. Starosta Peter Šramko (KDH) uviedol, že ak SPP nedodá exaktné príklady, ako stromy ohrozujú bezpečnosť plynovodu, mestská časť nedá súhlas na výrub.

Stromy rastú na Bakošovej ulici takmer 40 rokov a doteraz s nimi nebol problém. Manažérka SPP pre komunikáciu Ivana Zelizňáková tvrdí, že plynári chcú dôsledne pristupovať k prevencii v prípadoch, kde je riziko, že poškodením plynovodu môžu byť ohrozené zdravie, životy i majetky občanov.

Lamačania aj plynári sa dohodli, že ešte raz spoločne preveria trasovanie plynovodu a určia miesta, kde je riziko poškodenia plynovodu.

(brn)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?