Žiadne miesta na parkovanie pre vyvolených

30.8.2013
0
Žiadne miesta na parkovanie pre vyvolených - parkovanie_vyhradene
Páčil sa vám článok?

Vítam snahu o zlepšenie parkovania v Lamači, ale rozhodne nie tým smerom, ako sa uberá. Pokiaľ sa nejednalo o parkovanie, tak všetky snahy o „zúradovanie“ zverenia Bakošovej ulice do správy mestskej časti Lamač neboli zrealizované, a to tu bývame od roku 1976, t. j. 37 rokov. Zvolebnieva sa a zrazu je veľký záujem o „Bakošku“, keď sa jedná o parkovanie.

Dovolím si tvrdiť, že parkovanie len pre vyvolených, pretože sa dlhoroční obyvatelia Lamača musia pozerať ako si na zakúpených parkovacích miestach pri obytných domoch pohodlne parkujú vozidlá z iných okresov. Každopádne si myslím, že je pri nedostatku parkovacích miest krajne nespravodlivé prenajať miesto osobe bez trvalého pobytu v Lamači. Lamačania tiež nemôžu parkovať v iných mestách, kde sa im zachce.

Občan s trvalým pobytom v Lamači má mať nárok parkovania pre jedno auto na byt, na základe ktorého môže kdekoľvek v Lamači parkovať. Trvalá parkovacia karta alebo čip umiestnený na prednom skle sú jednoducho kontrolovateľné mestským policajtom. V prípade, že parkovacích miest je viac ako bytov, nech je možnosť, ale už za vyšší poplatok, predať aj viac dlhodobých parkovacích kariet alebo čipov na jeden byt. Žiadne vyznačené boxy pre vyvolených. Pre návštevy sa zvyknú osádzať parkovacie automaty, kde má návštevník po dobu návštevy možnosť zaplatiť si parkovanie.

Ak chce mať občan väčšinu týždňa bývajúci v Lamači výhody Bratislavčana, má možnosť prihlásiť sa v Lamači na trvalý pobyt, čím by poskytol Lamaču príslušné podiely zo svojich daní. Ak nie, nech za nadštandard zaplatí. Tak to funguje vo väčšine miest EÚ, napr. v Bruseli, ak tam skúsite zaparkovať auto len tak v ktorúkoľvek hodinu, máte zaručene problém. Je to úplne samozrejmé, to nie je žiadna diskriminácia.

Mikuláš Foltán, Lamač
LIST ČITATEĽA


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?