V karlovoveskej lodenici vodáci evakuujú zariadenie

3.6.2013
0
V karlovoveskej lodenici vodíci evakuujú zariadenie - dunaj_povoden
Páčil sa vám článok?

Členovia Klubu vodných športov (KVŠ) v Karlovej Vsi v súčasnosti vypratávajú zariadenie prízemných podlaží jednotlivých objektov v karlovoveskej lodenici. Chcú tak minimalizovať škody, ktoré očakávajú v súvislosti so stredajšou kulmináciou hladiny Dunaja.

Člen KVŠ a karlovoveský poslanec Juraj Kadnár TASR informoval, že členovia klubu sa usilujú premiestniť maximum vecí do vyššieho podlažia v hlavnej budove lodenice. "Sú to stoly, stoličky, koberce a napríklad i plynový kotol, jednoducho všetko vnútorné vybavenie. Samozrejme, sťahujeme kanoe, kajaky i vleky na kajaky," povedal Kadnár a dodal, že vodáci sa obávajú najmä spodnej vody.

"Proti nárazovej vlne tu máme protipovodňové zábrany, no proti spodnej vode sa nemáme ako ubrániť," uviedol Kadnár s tým, že vodáci očakávajú zopakovanie krízovej situácie z roku 2002. "Myslíme si, že voda stúpne v objektoch minimálne do výšky jedného metra," povedal Kadnár a prezradil, že správy z bavorského Passau, ktoré hovoria o tom, že Dunaj dosiahol výšku 12 metrov, vyvolávajú u vodákov veľké obavy.

(TASR)

Páčil sa vám článok?