V Botanickej záhrade UK vystavia cez víkend skalničky

24.4.2013
0
V botanickej záhrade uk vystavia cez víkend skalničky - botanicka_skalka
Páčil sa vám článok?

Botanická záhrada Univerzity Komenského v Bratislave vystaví od piatka 26. do nedele 28. apríla 2013 skalničky. Ide už o 28. ročník tradičnej výstavy, ktorú organizuje BZ UK v spolupráci s klubom skalničkárov pri tejto botanickej záhrade. TASR o tom informovala Andrea Kučerová z oddelenia vzťahov s verejnosťou UK.

Výstavu si verejnosť môže pozrieť v priestoroch botanickej záhrady na Botanickej 3 v Bratislave od 9.00 h do 18.00 h. „Spojená je s poradenskou službou a predajom skalničiek, drevín a bonsajov. Počas výstavy môžu návštevníci vidieť vystavené exponáty naaranžovaných miniskaliek vhodných aj do menších záhrad, resp. na terasy a balkóny, alebo sa inšpirovať k výstavbe skaliek v záhradách,“ uviedol riaditeľ Botanickej záhrady UK Jaroslav Bella.

Na návštevníkov čakajú aj desiatky rozkvitnutých skalničiek na teraskách, vápencovej, andezitovej, bridlicovej, tufovej či čadičovej skalke v areáli záhrady.

Botanická záhrada UK, ktorá v januári 2012 oslávila 70. výročie svojho založenia, je vedecko-pedagogickým pracoviskom Univerzity Komenského v Bratislave. Jej poslaním je udržovať a rozširovať zbierky živých rastlín, pomáhať vo výchovno-vzdelávacej činnosti odborným školám i pracoviskám a poskytovať odborné informácie širokej verejnosti. Záhrada je otvorená denne od 9.00 do 18.00 h, posledný vstup je o 17.30 h.

(TASR)

Páčil sa vám článok?