Dve nehody bratislavských smetiarov za jeden týždeň

7.11.2012
0
Dve nehody bratislavských smetiarov za jeden týždeň - Olo auto
Páčil sa vám článok?

V rozmedzí jedného októbrového týždňa sa stali dve dopravné nehody spoločnosti Odvozu a likvidácie odpadu (OLO), a.s. Pri prvej bol zranený jeden zo závozníkov, ktorý je ešte stále v kritickom stave, a pri druhej vznikla škoda na majetku odhadnutá na 15-tisíc eur.

Dopravné nehody zavinili dvaja rôzni vodiči a obe sú v štádiu objasňovania. V ani jednom prípade nebolo u vodičov zistené požitie alkoholu. „Pokiaľ nebudú veci došetrené, nie je dôvod na postihy. Obaja vodiči boli dočasne poverení inou prácou," uviedol riaditeľ úseku obchodu a marketingu OLO, a.s., Pavel Vitek.

Prvá dopravná nehoda sa stala na Botanickej ulici krátko po 7.10 h. Vodič smetiarskeho auta zrazil jedného zo závozníkov z osádky, ktorý utrpel veľmi vážne zranenia a je v kritickom stave v nemocnici. Má mnohopočetné ťažké poranenia hrudníka, brucha a panvy. „Príčinou dopravnej nehody zo 16. októbra 2012 je nevenovanie sa riadeniu motorového vozidla," uviedol bratislavský krajský policajný hovorca František Peczár.

Druhá nehoda sa stala na sídlisku Dlhé diely okolo 10.00 h. Smetiarske auto sa na Ulici Hany Meličkovej smerom na Molecovu ulicu prevrátilo na bok a narazilo do stĺpa verejného osvetlenia. V aute sa okrem vodiča nachádzali aj dvaja spolujazdci. „V tomto prípade nebol zranený nik, jeden zo závozníkov mal narazený hrudník," uviedol Vitek. Peczár nás informoval, že príčinou nehody z 22. októbra 2012 je nedodržanie maximálnej povolenej rýchlosti. „Škoda na vozidle bola odhadnutá na 10-tisíc eur a škoda na verejnom osvetlení bola vyčíslená na 5-tisíc eur," uviedol Vitek, pričom Peczár dodal, že škoda na trakčnom vedení je vo výške desať eur.

(mch)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?